Inflația în zona euro a rămas stabilă în luna iunie

 Inflația în zona euro a rămas stabilă în luna iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2019

Rata anuală a inflației în zona euro a rămas neschimbată, la 1,2%, în iunie 2019, același nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, arată o estimare preliminară publicată, vineri, de Eurostat, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra comunicată de Eurostat este în linie cu estimările analiștilor și mult sub obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%, scrie Agerpres.

Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite CITEȘTE ȘI Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite

O veste bună este însă faptul că inflația de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate prețurile pentru bunuri volatile, precum energia și alimentele, a crescut cu 1,2% în luna iunie, după un avans de 1% în luna mai. De asemenea, un indicator care pe lângă prețurile la energie și alimente exclude și prețurile la țigări, a crescut până la 1,1% în luna iunie, de la 0,8% în luna mai, peste estimările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
zona eurp