Jeff Bezos și Bill Gates susțin producția de carne și lactate ”false”

Jeff Bezos și Bill Gates susțin producția de carne și lactate ”false”

Bill Gates

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

În timp ce cumpărătorii încep să fie atrași de burgerii din carne ”falsă”, care arată, se prepară și are același gust cu carnea adevărată, un startup susținut de Jeff Bezos și Bill Gates extrage proteine din fungi, ca ingrediente primare pentru a crea alimente care înlocuiesc carnea, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Nature’s Fynd, din Chicago, a atras o finanțare de 158 de milioane de dolari de la investitori care îi includ pe Bezos, Gates și Al Gore, arată news.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Chiftelele și hamburgerii fără carne pentru micul dejun, crema de brânză fără lactate și iaurtul și nuggeturile fără pui ale companiei vor ajunge pe rafturile magazinelor mai târziu în acest an.

Sectorul alimentelor alternative a consemnat o creștere explozivă în 2020, cu un avans al vânzărilor americane cu amănuntul de 27%, aducând valoarea totală a pieței la 7 miliarde de dolari, potrivit datelor Plant-Based Foods Association (PBFA), un grup comercial care reunește peste 200 de companii.

Între timp, livrările de produse cu proteine alternative ale distribuitorilor către restaurante au avansat în aprilie cu 60% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare NPD Group.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Efectul dezvoltării acestei industrii este ilustrat de companiile Beyond Meat și Impossible Foods, ale căror produse - burgeri, produse din pui și cârnați din carne alternativă – au perturbat industria producătoare de alimente din SUA, de 733 de miliarde de dolari.

Acest fapt a determinat Tuson Foods, Purdue, Hormel, Cargill și alți producători tradiționali de carne să lanseze propriile produse din această categorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bezos
gates
carne