Jumbo scade în România

Jumbo scade în România
scris 10 iun 2022

Vânzările Jumbo în România au continuat să scadă în mai, pentru a cincea lună consecutivă, rețeaua locală de magazine înregistrând cea mai slabă performanță la nivelul grupului, relevă date analizate de Profit.ro.

Retailerul elen de jucării și decorațiuni, prezent cu 15 hipermarketuri în România, a raportat vânzări cu aproximativ 6% mai mici pe piața locală în mai, comparativ cu aceeași lună din 2021, după un declin de 2% în aprilie.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

De la începutul anului, vânzările Jumbo România au scăzut cu circa 8%, comparativ cu un avans de 17% la nivel de grup. Subsidiara românească a raportat scăderi în fiecare lună din acest an.

În Grecia, cea mai mare piață pentru grup, vânzările au crescut cu 29% în primele cinci luni ale anului. Vânzările din Cipru au avut o evoluție similară, în timp ce subsidiara din Bulgaria a consemnat un declin de 0,8%.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Jumbo operează 81 de magazine fizice, în Grecia (52), România (15), Bulgaria (9) și Cipru (5), precum și două magazine online.

Recent, retailerul elen și-a revizuit planurile de extindere în România, citând condițiile de piață dificile, inclusiv pe fondul problemelor de aprovizionare și al inflației ridicate, care afectează cererea.

În acest context, Jumbo a anunțat că va deschide un singur nou magazin în România în 2022, amânând pentru anul viitor lansarea magazinului din Iași și a magazinului online, programate anterior pentru acest an

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Planurile privind viitorul hipermarket din Sibiu au rămas neschimbate, Jumbo anticipând deschiderea magazinului până la finele anului. Rețeaua locală ar urma să fie extinsă cu încă un magazin fizic în 2023, pe lângă cel din Iași.

Luna trecută, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat două dintre magazinele Jumbo din București cu peste 100.000 de lei, inspectorii acuzând mai multe abateri, printre care comercializarea unor produse fără marcaje CE și lipsa unor informații de pe etichete, precum și practici comerciale înșelătoare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo romania
vanzari magazine jumbo
jumbo iasi
jumbo sibiu