Lanțul de restaurante Spartan începe extinderea în Europa și deschide primul restaurant în Viena

Lanțul de restaurante Spartan începe extinderea în Europa și deschide primul restaurant în Viena
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2021

Lanțul de restaurante Spartan s-a extins în afara țării și a deschis primul său restaurant din Austria, în Donauzentrum Viena. Investiția totală pentru deschiderea locației din capitala Austriei a fost de 400.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Viena, capitala istorică a Austriei, este orașul care oferă cele mai bune condiții de viață din lume, potrivit ediției de anul acesta a unui clasament realizat de compania de consultanță în resurse umane Mercer.

Intenționăm să abordăm piața germană, iar Viena reprezintă cea mai bună poartă de intrare din punctul de vedere al poziționării sale geografice, dar și al turismului și reputației de care se bucură. În Austria, piața francizelor este foarte dezvoltată și se pliază foarte bine pe modelul nostru de dezvoltare, tocmai de aceea am ales să începem cu Viena și să continuăm mai apoi cu întreaga Austrie și cu Germania”, a declarat Ștefan Mandachi, fondatorul lanțului de restaurante Spartan.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

În unitatea nou deschisă din Viena, dintre cei 15 angajați, majoritatea sunt români stabiliți în capitala Austriei.

Pentru perioada următoare, Spartan are în plan să continue extinderea în afara granițelor țării, fiind deja în negocieri cu alte două spații doar în Viena: SCS Viena și Hauptbanhof.

Pentru anul 2022, lanțul de restaurante condus de omul de afaceri Ștefan Mandachi a bugetat deja deschiderea a 10 restaurante în afara țării, în Austria și în Germania. Momentan, Spartan caută locații și parteneri francizați în Germania.

De asemenea, tot în anul 2022, Spartan va deschide cinci locații pe coasta de sud a Spaniei, după ce, toamna aceasta, Ștefan Mandachi a mers personal pentru a prospecta piața din Spania.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Lanțul de restaurante se pregătește să intre și pe piața din Anglia, cu un prim restaurant deschis în Londra.

Lanțul a fost fondat în 2012 și numără 70 de restaurante, dintre care 27 sunt restaurante proprii și alte 43 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 44 de localități din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Oradea, Roman, Sibiu, Șelimbăr, Zalău, Piatra Neamț, Constanța, Vicov, Bistrița, Câmpina, Buzău, Bacău, Bârlad, Vaslui, Huși, Târgoviște, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Lugoj, Petroșani, Șcheia, Drobeta-Turnu Severin, Balotești, Hunedoara, Bârlad și Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
spartan
restaurante