Lanțul de simigerii Luca iese în premieră în afara României

Lanțul de simigerii Luca iese în premieră în afara României
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 mai 2024

Lanțul de simigerii Luca iese în premieră în afara României și deschide în această lună o simigerie la Varșovia, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Retailerul sloven Vitapur Home intră pe piața locală CITEȘTE ȘI Retailerul sloven Vitapur Home intră pe piața locală

Polonia este prima piață externă în care intră lanțul românesc. Oferta pe piața poloneză va include majoritatea produselor disponibile în prezent pe piața din România.

Prima brutărie sub marca LUCA din Polonia va fi deschisă mâine, chiar lângă ieșirea dintr-o stație de metrou, conform datelor Profit.ro. Alegerea zonei este justificată de numărul mare de clădiri de birouri din zonă și de apropierea campusului universitar.

LUCA intenționează să mai deschidă în Polonia 8-10 brutării până la sfârșitul acestui an, atât în ​​centrul Varșoviei, cât și în alte orașe. Brutăriile vor fi amplasate direct pe stradă sau în centre comerciale.

CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda vine în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda vine în România

„Piața poloneză este matură și, din punct de vedere al obiceiurilor de consum, asemănătoare cu cea din România. Sperăm ca, pe lângă gustul produselor, clienții polonezi să fie atrași și de raportul calitate-preț”, este argumentul companiei.

Lanțul este controlat de băcăuanul George Adragăi.

Intrat pe piața locală în 2010, lanțul de simigerii are astăzi aproximativ 150 puncte de vânzare.

În 2022, ultimul an raportat, compania care operează lanțul a avut afaceri de 367,9 milioane lei (plus 75% față de anul pandemiei 2021) și un profit net de 41 milioane lei (mai mare cu 34%), cu peste 2.000 de angajați.

Pentru anul trecut sunt însă deja indicate venituri de peste 100 de milioane de euro, o creștere de 42% față de anul precedent.

Anul trecut, în România au fost deschise 18 noi brutării, iar planurile pentru 2024 includ menținerea trendului ascendent atât pe piața din România, unde LUCA intenționează să deschidă alte 20 de locații, cât și - de acum - la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
luca
ajutor de stat
covrigi