Managerii estimează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul până în ianuarie

Managerii estimează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul până în ianuarie
scris 28 nov 2022

Managerii estimează o creștere a activității și a prețurilor în comerțul cu amănuntul, precum și o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Mineritul clandestin de cărbune a înflorit în Polonia, pe fondul crizei energetice CITEȘTE ȘI Mineritul clandestin de cărbune a înflorit în Polonia, pe fondul crizei energetice

INDUSTRIE PRELUCRĂTOARE

În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -2%), scrie News.ro.

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +37%).

CONSTRUCȚII

Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2022, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere a volumului producției (sold conjunctural -17%).

Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +38 %).

COMERȚ CU AMĂNUNTUL

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +18%).

VIDEO Browser-ul Opera dedică o secțiune specială pentru TikTok CITEȘTE ȘI VIDEO Browser-ul Opera dedică o secțiune specială pentru TikTok

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +16%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +16%).

Managerii societăților comerciale estimează creștere accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +50%).

SERVICII

Conform estimărilor din luna noiembrie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +1%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere (sold conjunctural +25%).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert