Marea Britanie va elimina multe tarife impuse de UE unor produse comercializate prin concurență neloială

Marea Britanie va elimina multe tarife impuse de UE unor produse comercializate prin concurență neloială

Liam Fox

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2019

Porumbul dulce din Thailanda și conservele cu mandarime din China se numără între produsele pentru care Marea Britanie va elimina tarifele vamale la ieșirea din Uniunea Europeană, a anunțat luni guvernul britanic, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Comerțului, Liam Fox, a declarat că Marea Britanie va transpune în legislația britanică 43 de măsuri comerciale corective, care sunt aplicate în prezent importurilor din afara Uniunii Europene, și va elimina alte 66, care au rolul să protejeze producătorii europene de concurența neloială, scrie News.ro.

”Decizia de menținere sau nu a măsurilor a depins de importanța acestora pentru Marea Britanie. Renunțăm la măsuri care nu aduc beneficii afacerilor britanice, iar acest fapt va permite oamenilor să facă economii”, a afirmat Fox într-un comunicat.

VIDEO 21 milioane de dolari pentru aproape 40 de ani de închisoare pe nedrept CITEȘTE ȘI VIDEO 21 milioane de dolari pentru aproape 40 de ani de închisoare pe nedrept

Schimbările vor fi aplicate începând din 29 martie, dacă Marea Britanie va ieși din UE fără acord, sau de la sfârșitul perioadei de tranziție, dacă se va ajunge la un acord cu UE, potrivit guvernului.

Tarifele care vor fi menținute se referă la produse precum anvelope, roți de aluminiu, plăci ceramice, veselă și articole de bucutărie din China și o serie de produse din oțel și fier din state cum ar fi Rusia, Statele Unite, Brazilia, Iran și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
porumb
tarife
marea britanie
conserve