Miliardarul Amancio Ortega își protejează participația la Inditex printr-un holding

Miliardarul Amancio Ortega își protejează participația la Inditex printr-un holding
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Miliardarul spaniol Amancio Ortega, fondatorul Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a plasat o participație de control la compania care deține magazinele Zara într-un holding, pentru a se asigura că aceasta va rămâne sub controlul familiei după moartea sa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentele depuse la Registrul Comerțului din Spania arată că magnatul în vârstă de 81 de ani a transferat în decembrie 2015 o participație de 50,01% la Inditex în compania holding Pontegadea Investments, împreună cu proprietăți comerciale în valoare de peste 6 miliarde de euro.

Urmașii lui Ortega vor moșteni participații la Pontegadea, care reunește active în valoare de aproximativ 57 de miliarde de euro, și nu acțiuni Inditex, care ar fi putut fi vândute, întunecând perspectivele companiei, scrie News.ro.

O sursă apropiată situației a declarat că prioritatea lui Ortega este de a garanta viitorul companiei și a se asigura că participația de control la Inditex nu va fi diluată.

Măsura are rolul să protejeze continuitatea dreptului de proprietate și managementul Inditex, a mai spus sursa.

ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții CITEȘTE ȘI ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții

Profitul net al Inditex a crescut cu 10% în anul fiscal 2016, la 3,16 miliarde de euro, susținut de ofertele multi-brand din magazinele tradiționale și cele online, care au continuat să atragă cumpărători din întreaga lume.

În 2016, Inditex a deschis 279 de magazine, aducând totalul la 7.292 de unități.

În România, Inditex deținea la sfârșitul lunii octombrie 2016 123 de magazine sub șapte branduri, Zara (25), Zara Home (6), Bershka (24), Stradivarius (24), Pull&Bear (24), Massimo Dutti (11) și Oysho (9).

viewscnt
Afla mai multe despre
amancio ortega
inditex