Municipalitatea din San Francisco a votat marți interzicerea comercializării de produse și accesorii din blană naturală

Municipalitatea din San Francisco a votat marți interzicerea comercializării de produse și accesorii din blană naturală
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2018

Municipalitatea din San Francisco a votat marți interzicerea comercializării de produse și accesorii din blană naturală, devenind primul mare oraș american care adoptă o asemenea măsură pentru a proteja animalele, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, firmele italiene Versace și Furla au anunțat că nu vor mai folosi blana în viitoarele lor colecții, adăugându-se astfel firmelor de profil care și-au luat acest angajament, scrie News.ro.

"Pentru a-i susține pe cele care nu pot vorbi, colegii mei tocmai au votat cu 10 la 0 pentru susținerea propunerii mele de interzicere a vânzărilor de haine sau accesorii din blană naturală începând de la 1 ianuarie 2019", a scris pe Twitter Katy Tang, membru în Consiliul se supraveghere a orașului, cunoscut ca unul dintre cele mai progresiste orașe din țară. "Fără profit de pe urma animalelor", a adăugat Tang, care a avut această idee.

Asociația pentru apărarea animalelor Humane Society International a salutat pe blogul său "o victorie istorică pentru milioane de animale ucise pentru pielea lor".

Alte două orașe californiene, West Hollywood și Berkeley, au interzis deja vânzarea de blanuri. Astfel de interdicții există în India, Sao Paolo, precizează reprezentanții Humane Society, care fac campanie pentru interzicerea totală a vânzărilor de blănuri naturale.

Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Michael Kors sau Gucci și-au luat deja angajamentul. Federația internațională a Blănurilor s-a arătat "decepționată" de decizia firmei Versace, dar nu s-a exprimat în legătură cu cea a orașului San Francisco.

Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume CITEȘTE ȘI Amazon a depășit Alphabet, compania mamă a Google, ca valoare de piață și ocupă locul 2 în Top-ul celor mai valoroase companii din lume

Potrivit Humane Society International, Regatul Unit lucrează la o interdicție națională legată de blănurile naturale.

Cehia a votat pentru interzicerea fermelor animaliere destinate industriei de blană, călcând pe urmele unor state ca Austria, Marea Britanie, Olanda, Elveția.

Katy Tang afirmă că au fost "50 de milioane de animale ucise în fiecare an în mod oribil pentru ca noi să putem purta blana lor și să părem că suntem la modă. Sper că vom putea transmite un mesaj puternic pentru restul lumii", a adăugat ea, citată de cotidianul San Francisco Chronicle.

Anumiți vânzători din San Francisco și-au exprimat nemulțumirea în fața votului Municipalității: "Asta va avea un impact major asupra noastră", a reacționat Karen Flood, directoarea generală a Asociației generale comerciale din cartierul Union Square. 

viewscnt
Afla mai multe despre
san francisco
blana naturala