Noua fabrică Arctic de peste 100 de mil.de euro va fi construită în comuna Ulmi din Dâmbovița

Noua fabrică Arctic de peste 100 de mil.de euro va fi construită în comuna Ulmi din Dâmbovița
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 24 feb 2016

Fabrica de mașini de spălat pe care grupul turc Arçelik, proprietarul Arctic Găești, vrea să o construiască în România va fi amplasată în comuna Ulmi, județul Dâmbovița, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Local Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania turcă ar fi achiziționat deja terenul de 76 de hectare, iar oficialul local a precizat că a fost aprobat și certificatul de urbanism.

”Vineri, săptămâna trecută, am aprobat certificatul de urbanism pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat, cea mai mare din Europa, la Ulmi. Firma Arçelik din Turcia a achiziționat 76 de hectare de teren. Investiția va începe anul acesta și va avea, în 2017, undeva la 500 de locuri de muncă, iar în 2019, 2.500 de locuri de muncă”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, potrivit Dâmbovița News.

Arctic va produce și mașini de spălat, cu ajutor de stat de 37,5 mil. euro CITEȘTE ȘI Arctic va produce și mașini de spălat, cu ajutor de stat de 37,5 mil. euro

Fabrica de mașini de spălat Arctic va necesita investiții de 105 milioane de euro, fără TVA, iar compania va susține investiția prin alocarea profitului rămas nerepartizat din anii anteriori (până la anul 2014 inclusiv), în sumă de 315 milioane de lei (70 milioane de euro). Aprobarea investiției este condiționată, însă, de obținerea unui ajutor de stat în valoare de 37,5 milioane de euro, prin schema de ajutoare instituită prin HG 807/2014.

În fabrica Arctic de la Găești sunt produse frigidere și congelatoare, iar capacitatea totală de producție este de 2,6 milioane de unități pe an. Fabrica de la Găești este cea mai mare de acest tip din Europa și a doua ca mărime din grupul turc Arçelik, după fabrica de la Eskișehir. Mai mult de 85% din producția de la Găești ajunge în peste 60 de țări.

În perioada 2009 – 2014, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor Publice, Arctic a consemnat un profit net cumulat de 571,7 milioane de lei. Afacerile producătorului au ajuns la 1,51 miliarde de lei în 2014, în creștere cu 6,7% față de anul precedent. Arctic are peste 3.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
arcelik
ulmi
fabrica de masini de spalat