Patronat: Politica dusă de Guvern față de HoReCa e greșită, lucru dovedit de Tribunalul Bacău, care a anulat decizia închiderii barurilor și restaurantelor

Patronat: Politica dusă de Guvern față de HoReCa e greșită, lucru dovedit de Tribunalul Bacău, care a anulat decizia închiderii barurilor și restaurantelor
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 6 nov 2020

Faptul că un tribunal din România, respectiv cel de la Bacău, a anulat decizia autorităților de a închide restaurantele și barurile din județ demonstrează că politica dusă de Guvern referitor la restricțiile din HoReCa a fost greșită și că barurile și restaurantele ar trebui închise doar în perioadele de lockdown, spune pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, secretarul general al patronatului HORA, care reunește operatori din industria HoReCa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El este și proprietarul City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante.

Tribunalul Bacău a decis zilele trecute anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care au fost închise restaurantele și barurile din județ. Fără precedent în România pe acest segment, decizia instanței nu este una definitivă și a fost luată în urma unui proces deschis de aproximativ 20 de firme din domeniul HoReCa.

EXCLUSIV Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante. Negocieri pentru compensarea de către stat a unei părți din banii pierduți. Soluțiile în criză pentru IMM vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante. Negocieri pentru compensarea de către stat a unei părți din banii pierduți. Soluțiile în criză pentru IMM vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro

"În sfârșit, o decizie a instanței a fost luată și este primul semnal că politica dusă de Guvern a fost greșită în România și că restaurantele ar trebui închise doar în perioada de lockdown pe model european și nicidecum în afara acestor perioadelor de lockdown", spune Dragoș Petrescu.

El crede că politica închiderii restaurantelor "fără motiv" se va dovedi falimentară pentru Guvern, pentru că aceste măsuri aduc costuri foarte mari la bugetul de stat (șomaj și reparații financiare pe care Guvernul va fi obligat să le dea ca ajutor de stat companiilor din industrie).

"Interioarele restaurantelor au fost închise la începutul lui octombrie și numărul de cazuri a explodat, iar aceasta este cea mai bună dovadă că nu restaurantele sunt vinovate pentru creșterea numărului de infectați. E cea mai bună dovadă că a fost irațională închiderea restaurantelor", a adăugat reprezentantul HORA.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
inchidere
hora
dragos petrescu