Peek&Cloppenburg, care tocmai și-a cerut insolvența, redeschide în România un magazin

Peek&Cloppenburg, care tocmai și-a cerut insolvența, redeschide în România un magazin
scris 9 mar 2023
Cel mai mare retailer de modă german, Peek&Cloppenburg, care, cum a anunțat anterior Profit.ro, și-a cerut intrarea în insolvență, redeschide în România un magazin.
 
Magazinul va fi redeschis pe 16 martie, în Băneasa Shopping City, acum cu un nou concept.
FOTO Primark a lansat angajări pentru noul magazin din România CITEȘTE ȘI FOTO Primark a lansat angajări pentru noul magazin din România

Cel mai mare retailer de modă german, Peek&Cloppenburg, a cerut intrarea în insolvență.

Compania a obținut în instanță protecția împotriva creditorilor și permisiunea reorganizării activității în baza legislației germane.
 
Procedura vizează reorganizarea companiei sub supravegherea instanței și sub îndrumarea unui administrator extern. Această măsură implică și desființarea unor locuri de muncă, potrivit presei germane.
VIDEO&FOTO Afacerea poloneză de familie Grospol intră în România cu propriul portal de vânzare online CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Afacerea poloneză de familie Grospol intră în România cu propriul portal de vânzare online

Pandemia a dus la o scădere masivă a vânzărilor, punând presiune pe lichiditățile companiei, explică grupul de retail.  În plus, comportamentul de consum al clienților continuă să fie reținut din cauza războiului din Ucraina.

Blocajele la livrări, creșterea costurilor cu energia, salariile și aprovizionarea, creșterea ratelor dobânzilor și perspectivele economice au avut, de asemenea, un impact asupra P&C spre sfârșitul anului trecut. În plus, iarna blândă nu a oferit niciun stimulent suplimentar clienților pentru a cumpăra haine. 

Mulți oameni sunt forțați să facă economii din cauza inflației ridicate, astfel că retailerul nu poate să transfere clienților creșterea costurilor operaționale, explică compania. O altă problemă este funcționarea necorespunzătoare a magazinului online, costurile de logistică și cheltuielile de marketing, care trebuie, de asemenea, reduse semnificativ. În acest context, atenția retailerului va reveni asupra magazinelor tradiționale.

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital CITEȘTE ȘI Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital

Peek&Cloppenburg, care operează 140 de magazine în 15 țări europene, a obținut inițierea procedurii de insolvență la tribunalul din Düsseldorf.

Peek&Cloppenburg este prezent în România cu brandul omonim. Retailerul deține opt magazine pe piața din România, patru dintre acestea fiind în mall-uri din București.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
peek&cloppenburg
retail
reorganizare
insolventa