Piața restaurantelor s-a dublat. Zona de food delivery se dezvoltă

Piața restaurantelor s-a dublat. Zona de food delivery se dezvoltă
scris 3 mar 2020

Piața de mâncare gătită a înregistrat o dublare în ultimii doi ani, ceea ce arată creșterea puterii de cumpărare a românilor și evoluția mediului de business din domeniul HoReCa, iar ca tendință constantă se remarcă dezvoltarea zonei de food delivery.

Valoarea totală anuală a pieței de mâncare gătită (restaurante standard, fast-food, cantine, pub-uri și supermarket-uri) în cinci dintre cele mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Brașov) s-a ridicat anul trecut la 14,1 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o dublare față de nivelul din 2017, de 7,2 miliarde lei, relevă studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training și consultanță din România care studiază piața și trendurile din HoReCa.

Proiect pus pe masă: Contractele pentru servicii și utilități, inclusiv telefonie, cablu sau internet - încheiate doar în lei, fără a mai fi calculate în euro. Asemenea, contractele de bunuri între rezidenți CITEȘTE ȘI Proiect pus pe masă: Contractele pentru servicii și utilități, inclusiv telefonie, cablu sau internet - încheiate doar în lei, fără a mai fi calculate în euro. Asemenea, contractele de bunuri între rezidenți

Potrivit studiului, 73% din totalul achizițiilor realizate sunt cuprinse în intervalul 21-50 lei. Valoarea medie a bonului de achiziție, indiferent de tipul de locație, este 42,3 lei. Bonul mediu pentru mâncare în segmentul delivery este 37,8, lei.

Din totalul respondenților, aproximativ 83% au fost cel puțin o dată în ultimele șase luni în restaurante standard, cu mese (sitting), 59% au utilizat și servicii de livrare și 59% au fost și la fast-food.

Astfel, dintre respondenții care au utilizat serviciile de livrare pentru a comanda mâncare cel puțin o dată în ultimele șase luni au realizat comanda de acasă în cele mai multe situații, iar 31% de la locul de muncă. Mai mulți respondenți din orașele din țară - Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Brașov - au comandat mâncare prin intermediul telefonului mobil - 49%, față de 37% dintre consumatorii din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
horeca
food delivery