Pizza s-a scumpit. România, locul doi în lume la comenzi

Pizza s-a scumpit. România, locul doi în lume la comenzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

O pizza cumpărată în magazinele din Uniunea Europeană a costat mai mult cu 5,9% în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, conform datelor publicate de Eurostat cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, date care arată o încetinire semnificativă a prețurilor la pizza în UE după avansul de 15,9% înregistrat în perioada decembrie 2021-decembrie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În rândul statelor membre, cele mai mare creșteri anuale de prețuri la pizza s-au înregistrat în Ungaria (13,4%), Luxemburg (11,3%) și Letonia (10,6%). La polul opus se situează Țările de Jos, unde prețurile la pizza au scăzut cu 0,9%, în timp ce creșteri modeste de prețuri au fost înregistrate în Danemarca (0,6%) și Belgia (1%), scrie Agerpres.

FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi

În cazul României, prețurile la pizza erau mai mari cu 6,5% în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, după un avans de 15,9% înregistrat în perioada cuprinsă între luna decembrie 2021 și luna decembrie 2022.

România ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, cele mai multe fiind livrate în Capitală, unde se comandă în continuare mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

Topul orașelor cu cei mai mulți iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat îi revine unui utilizator din Iași, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depășind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanța.

În ceea ce privește gusturile, românii rămân fideli sortimentelor tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita și Capriciosa.

viewscnt
Afla mai multe despre
pizza
pret
romania