Praktiker România trece oficial în proprietatea britanicilor de la Kingfisher

Praktiker România trece oficial în proprietatea britanicilor de la Kingfisher
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 dec 2017

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, a finalizat achiziția Praktiker România, după primirea autorizației din partea Consiliului Concurenței. Tranzacția, anunțată în august, crește prezența Kingfisher la 41 de magazine pe piața din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kingfisher deține în România, din 2013, rețeaua de magazine Brico Depot (anterior Bricostore), cumpărată de la grupul francez Bresson în schimbul unei sume estimate la 75 milioane de euro.

La începutul lunii august, britanicii au anunțat că au semnat un acord pentru preluarea magazinelor Praktiker România de la omul de afaceri turc Omar Susli, devenit singurul acționar al companiei în 2014.

Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale

În urma tranzacției, Kingfisher operează 41 de magazine în România, din care 15 magazine Brico Depot și 26 magazine Praktiker.

Praktiker România, companie înființată în 2002 de grupul german de bricolaj Praktiker, este cel mai mare retailer de mobilă la nivel local în funcție de cifra de afaceri.

Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 627 milioane lei (139,5 milioane euro), în creștere cu 3,3% față de anul anterior, însă a rămas pe pierdere, cu un rezultat negativ de peste 10 milioane lei (circa 2,5 milioane euro).

Kingfisher este cel mai mare retailer de bricolaj din Europa și al treilea cel mai mare din lume, după companiile americane The Home Depot și Lowe’s, având o rețea de peste 1.100 de magazine și aproximativ 74.000 de angajați. Anul trecut, grupul a raportat vânzări de 11,22 miliarde lire sterline (12,7 miliarde euro) și un profit de 610 milioane lire (691 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
praktiker
kingfisher
achizitie
finalizare
brico depot