Prețurile alimentelor au urcat în august. Estimările privind producția mondială de cereale au fost înrăutățite

Prețurile alimentelor au urcat în august. Estimările privind producția mondială de cereale au fost înrăutățite
scris 2 sep 2021

Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut în august, după două luni de declin consecutiv, în urma avansului prețurilor la zahăr, uleiuri vegetale și unele cereale, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În august, acest indice a urcat până la 127,4 puncte, de la o valoare revizuită de 123,5 puncte în iulie, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În ritm anual, prețurile au urcat cu 32,9% în august.

Potrivit FAO, prețurile la cereale s-au majorat cu 3,4% în august, comparativ cu luna precedentă, iar estimările privind producția mai scăzută a unor mari state exportatoare a dus la scăderea prețului la grâu cu 8,8%, în timp ce prețul orzului a urcat cu 9%. În contrast, prețurile la porumb și orez au scăzut luna trecută.

Prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,7% în august, comparativ cu luna precedentă, iar prețurile la lactate au scăzut ușor. În schimb, prețul zahărului a urcat cu 9,6%, pe fondul incertitudinilor privind producția din Brazilia, cel mai mare exportator global de zahăr.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Din cauza secetei persistente din acest an din câteva țări mari producătoare de cereale, FAO a înrăutățit estimările privind producția mondială de cereale în acest an, la aproape 2,788 miliarde tone, în scădere față de precedenta prognoză, de 2,817 miliarde tone, dar în creștere față de nivelul din 2020.

Cea mai semnificativă revizuire a fost în cazul producției de grâu, în scădere cu 15,2 milioane tone față de estimarea din iulie, la 769,5 milioane tone, în special din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Statele Unite, Canada, Kazahstan și Rusia.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Conform unor recente prognoze publicate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), prețul produselor agricole și alimentare ar urma să înregistreze o corecție în primii ani ai perioadei 2021-2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
preturi