Prețurile mondiale la alimente au scăzut pentru a treia lună consecutiv

 Prețurile mondiale la alimente au scăzut pentru a treia lună consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2019

Indicele global al prețurilor produselor alimentare a coborât în august, pentru a treia lună la rând, ca urmare a unei ieftiniri semnificative a zahărului, grâului și porumbului, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna august 2019, acest indice a avut o valoare de 169,8 puncte, comparativ cu un nivel revizuit de 171,7 puncte în luna iulie 2018, scrie Agerpres.

Organizația a subliniat că prețul cerealelor s-a diminuat cu 6,4% comparativ cu luna iulie.

ULTIMA ORĂ Un militar român a murit într-un atac ce a avut loc la Kabul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un militar român a murit într-un atac ce a avut loc la Kabul

"Prețul porumbului a scăzut ca urmare a unor prognoze privind o recoltă peste așteptări în SUA, cel mai mare producător și exportator mondial de porumb. Prețul grâului este în continuare supus unor presiuni în scădere, ca urmare a cantităților semnificative disponibile la export", a subliniat FAO.

De asemenea, prețul la zahăr a scăzut cu 4% comparativ cu luna iulie, în principal ca urmare a deprecierii realului brazilian, dar și a perspectivelor privind livrări mai mari din India și Mexic.

Aceste scăderi au fost contracarate de creșteri de prețuri pentru alte produse. De exemplu, prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 5,9% în luna august, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni. Prețurile la carne au crescut și ele cu 0,5%, ca urmare a majorării prețurilor internaționale la carnea de porc, o creștere similară fiind înregistrată și în cazul prețului la lactate.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
preturi