Profitul realizat în România de proprietarul Zara s-a înjumătățit anul trecut, pe fondul pandemiei. Compania a renunțat la sute de angajați

Profitul realizat în România de proprietarul Zara s-a înjumătățit anul trecut, pe fondul pandemiei. Compania a renunțat la sute de angajați
scris 23 apr 2021

Profitul brut al grupului Inditex, proprietarul Zara, a scăzut anul trecut, pe piața din România, la 31 milioane de euro, de la 67 de milioane de euro în 2018 și 2019.

Grupul spaniol Inditex deține 8 mărci: Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Uterqüe și Pull&Bear.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Pe fondul pandemiei, grupul a redus numărul de angajați de pe piața locală. Astfel, la finele anului trecut, Inditex mai avea în România 2.238 de angajați, cu 789 mai puțini decât în 2019.

Pe de altă parte, numărul de magazine a crescut cu 3 unități, la 139 de unități.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Declinul rezultatului financiar a fost mai puțin abrupt decât cel înregistrat la nivelul întregii piețe europene, unde profitul brut s-a de redus de la 1,72 miliarde de euro la doar 388 de milioane de euro.

La nivel de grup, profitul brut consolidat s-a redus la 1,4 miliarde de euro, de la 4,68 miliarde de euro în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
inditex
rezultate inditex
angajati zara
profit zara
magazine inditex
inditex romania
zara
zara home bershka
stradivarius
massimo dutti
oysho
uterqüe
pull&bear.