Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri de noroc din Sibiu - deschise în limita a 30% din locuri

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri de noroc din Sibiu - deschise în limita a 30% din locuri
scris 3 ian 2021

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri de noroc din Sibiu au fost deschise de sâmbătă, în limita a 30% din locuri, după ce rata de infectare din oraș a ajuns la 2,17 la mie. În județ mai sunt 18 localități unde rata de infectare depășește 3 la mie, cea mai mare incidență fiind în orașul Miercurea Sibiului, respectiv 6,05.

Autoritățile din Sibiu au actualizat, sâmbătă, lista localităților în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile, scrie News.ro.

Gospodăriile din România cheltuie pe alimente de două ori mai mult decât media din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Gospodăriile din România cheltuie pe alimente de două ori mai mult decât media din Uniunea Europeană

Municipiul Sibiu, oraș care a fost chiar și în carantină pentru patru săptămâni, a ajuns la incidența cumulată de 2,17 la mie, motiv pentru care ”organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului”.

De asemenea, ”pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și /sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00 – 23,00”.

În plus, ”pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului”.

Măsurile sunt valabile deocamdată până în 15 ianuarie.

Județul Sibiu are, sâmbătă, incidența cumulată de 1,52 la mie, 18 localități fiind în continuare în scenarul roșu. Dintre acestea, cea mai mare rată de infectare este în orașul Miercurea Sibiului, respectiv 6,05.  

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
restaurante
sali de jocuri