Retailer: Canicula triplează vânzările de aer condiționat

Retailer: Canicula triplează vânzările de aer condiționat
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

Lunile călduroase de vară  aduc o creștere de aproximativ 3 ori a vânzărilor de aparate de aer condiționat, în comparație cu o perioadă obișnuită din an, iar zilele cele mai călduroase determină cele mai multe achiziții de astfel de echipamente, cumpărarea unui aparat de aer condiționat fiind, în multe dintre cazuri, o achiziție de impuls.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
GALERIE FOTO Noii membri ai Consiliului Fiscal, aprobați cu unanimitate de comisiile de buget-finanțe din Parlament CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Noii membri ai Consiliului Fiscal, aprobați cu unanimitate de comisiile de buget-finanțe din Parlament

„Pentru acest an, estimăm o creștere de 35 – 40% a vânzărilor de aparate de aer condiționat față de anul trecut”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

În același timp, bugetul alocat unei astfel de achiziții este în creștere. Astfel, prețul mediu pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat a urcat în 2019 la 1.500 de lei, față de 1.400 de lei în 2018.

VIDEO Posibil atac cu gaz sarin la sediul Facebook. Patru clădiri au fost evacuate CITEȘTE ȘI VIDEO Posibil atac cu gaz sarin la sediul Facebook. Patru clădiri au fost evacuate

Creșterea prețului mediu al aparatelor de aer condiționat este în strânsă legătură cu tehnologia de care dispun și cu funcțiile pe care le au. Astfel, cei mai mulți consumatori sunt interesați de achiziția de aparate de aer condiționat cu o capacitate de 12.000 de BTU, pe care să le monteze în living și care să asigure atât funcția de răcire, cât și pe cea de încălzire.

Mai nou, românii își doresc să poată controla aparatul de aer condiționat direct din telefonul mobil, și, eventual, să îl programeze de la distanță; prin urmare acesta trebuie să aibă încorporată tehnologia Wi-Fi.

La achiziția unui aparat de aer condiționat, consumatorii români țin cont și de eficiența energetică, de filtrele încorporate, de nivelul de zgomot, de garanția acestuia și de costurile de instalare.

viewscnt
Afla mai multe despre
aparate aer conditionat