Revlon cumpără Elizabeth Arden, într-o tranzacție de 420 de milioane de dolari

Revlon cumpără Elizabeth Arden, într-o tranzacție de 420 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2016

Producătorul de cosmetice Revlon a convenit joi preluarea companiei concurente Elizabeth Arden, într-o tranzacție în numerar în valoare de 420 de milioane de dolari, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Tranzacția a fost convenită la mai multe luni după ce cel mai mare acționar al Revlon a analizat vânzarea companiei, scrie News.ro.

Preluarea de 420 de milioane de dolari va extinde prezența Revlon în categorii precum produsele de îngrijire a pielii și parfumuri și îi va conferi o prezență geografică mai mare, creând o compania cu vânzări anuale de 3 miliarde de dolari.

Achiziția va permite totodată Revlon să își refinanțeze datoriile mari.

Ambele companii au avut probleme în ultimii ani, Revlon din cauza datoriilor, în timp ce interesul pentru parfumurile din portofoliul Elizabeth Arden a scăzut.

Metrorex a decis: Anul viitor începe construcția unei noi linii de metrou CITEȘTE ȘI Metrorex a decis: Anul viitor începe construcția unei noi linii de metrou

Acordul are loc la șase luni după ce principalul acționar al Revlon și președinte al companiei, Ronald O. Perelman, a dezvăluit că analizează opțiuni strategice pentru companie.

Ulterior, directorul general al Revlon, Lorenzo Delpani, a demisionat, fiind înlocuit de Fabian Garcia, care a fost director operațional la Colgate-Palmolive.

”Elizabeth Arden este unul dintre ultimele branduri independente mari din industria cosmeticelor”, a spus Garcia.

Tranzacția ar urma să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Elizabeth Arden, fondată în 1910, la New York, comercializează parfumuri și produse cosmetice sub marcă proprie și vinde parfumuri sub mărci care poartă numele unor celebrități, cum sunt Justin Bieber, Mariah Carey și Taylor Swift.

Vânzările companiei au scăzut în ultimii ani și nu a mai obținut profit anual din 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
revlon
elizabeth arden