România - al 8-lea producător de bere din UE

România - al 8-lea producător de bere din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, s-au produs în Uniunea Europeană 34 miliarde de litri de bere cu alcool, producția UE fiind echivalentul a aproximativ 77 de litri per locuitor, scrie Agerpres.

Cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea, pe fondul pandemiei. Operatorii din HoReCa spun că sunt tratați incorect de guvern și amenință cu proteste CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea, pe fondul pandemiei. Operatorii din HoReCa spun că sunt tratați incorect de guvern și amenință cu proteste

În plus, în 2019, s-au produs în UE 1,4 miliarde de litri de bere care nu conținea deloc alcool sau conținea mai puțin de 0,5%.

În rândul statelor membre UE, principalii producători de bere în 2019 au fost Germania (opt miliarde de litri de bere, sau 23% din producția totală a UE), Polonia și Spania (fiecare cu 3,9 miliarde de litri de bere), Olanda (2,5 miliarde de litri de bere), Belgia (2,4 miliarde de litri de bere, datele sunt din 2017), Franța (două miliarde de litri de bere), Cehia (1,9 miliarde de litri de bere) și România (1,73 miliarde de litri de bere).

Comparativ cu 2018, Lituania a înregistrat cea mai mare creștere a producției de bere care conține alcool (7%), urmată de Spania (6%) și Italia (5%).

În contrast, producția de bere a scăzut în Olanda cu 9%, în Letonia cu 7% și în Slovacia cu 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
eurostat