România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie

România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie
scris 15 nov 2019

Rata anuală a inflației în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere față de 0,8% în septembrie, și de 1,1% în Uniunea Europeană, mai mică față de luna precedentă, respectiv 1,2%, iar România, Ungaria și Slovacia au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflației din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor cifre, inflația din zona euro este tot mai departe de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%, scrie Agerpres.

Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri CITEȘTE ȘI Black Friday la SensoDays - branduri premium la cele mai bune prețuri

În octombrie 2018, rata inflației în zona euro și în UE era de 2,3%.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Ungaria (3%) și Slovacia (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,5%), Grecia (minus 0,3%) și Portugalia (minus 0,1%). Comparativ cu luna precedentă, inflația anuală a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă în opt și a urcat în cinci țări membre.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inflatie
eurostat