Romsilva scoate la vânzare 65.000 de pomi de Crăciun

Romsilva scoate la vânzare 65.000 de pomi de Crăciun
scris 5 dec 2018

Pentru Sărbătorile de iarnă, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva scoate  la  vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase, a anunțat miercuri compania.

Din totalul acestor pomi, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate special pentru Crăciun sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică dintre arborii tineri proveniți din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră.

CITEȘTE ȘI Regia Națională a Pădurilor - Romsilva RA solicită oferte pentru executarea unor lucrări pentru conducte de alimentare cu apă

Cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali.

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare.

Reprezentanții Romsilva spun că, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsilva
brazi
craciun