Shein se angajează să investească în Marea Britanie și Europa, înainte de o posibilă listare la bursa din Londra

Shein se angajează să investească în Marea Britanie și Europa, înainte de o posibilă listare la bursa din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Retailerul chinez de modă rapidă Shein a declarat că va investi 250 de milioane de euro timp de cinci ani în Marea Britanie și Europa, în timp ce se luptă cu criticile la adresa modelului său de afaceri bazat pe livrarea de haine și accesorii ieftine din fabrici din China, direct către cumpărătorii din întreaga lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Shein, care se pregătește pentru o posibilă listare la Londra, se aprovizionează deja cu unele haine din fabrici din Turcia, deși marea majoritate a produselor sale sunt fabricate de aproximativ 5.400 de furnizori, în principal din Guangzhou, China, scrie News.ro.

Companie americană IT, furnizor pentru giganți din industrie, intră în România prin intermediul unei firme din Cluj CITEȘTE ȘI Companie americană IT, furnizor pentru giganți din industrie, intră în România prin intermediul unei firme din Cluj

Asociațiile din industria textilelor și politicienii din Europa au acuzat Shein că erodează industriile locale, inundând piața cu articole de îmbrăcăminte la prețuri cu care fabricile și comercianții cu amănuntul nu pot concura, parțial ca urmare a utilizării unei scutiri de taxe pentru pachetele de mai puțin de 150 de euro care intră în Uniunea Europeană.

O reducere fiscală similară în Marea Britanie este pentru pachetele care valorează mai puțin de 135 de lire sterline (173 USD).

UE discută despre eliminarea limitei ca parte a unui proiect de reformă vamală propus de Comisie în mai 2023.

Shein a declarat marți că a alocat 50 de milioane de euro pentru ”potențiale investiții în cercetare și dezvoltare sau unități-pilot de producție Shein în Europa sau Marea Britanie”, precum și inițiative pentru a ajuta mărcile și designerii din regiune să ajungă pe o piață mai mare prin intermediul pieței Shein.

Shein, cunoscută pentru topurile sale de 5 dolari și rochiile de 10 dolari, a înregistrat vânzări de aproximativ 45 de miliarde de dolari în 2023 și a fost evaluată la 66 de miliarde de dolari într-o rundă de strângere de fonduri de anul trecut.

Vorbind cu Reuters, președintele executiv al Shein, Donald Tang, a refuzat să ofere mai multe detalii despre locurile de unde vrea compania să înceapă să se aprovizioneze.

Compania ”ține opțiunile deschise”, a spus el, dar a remarcat că facilitățile vor fi cel mai probabil furnizori, nu deținute și operate de Shein.

El a spus că ponderea produselor Shein fabricate în Turcia este în prezent nesemnificativă în comparație cu China, dar crește rapid.

Shein a mai spus că va aduce mai mulți artiști și designeri din Marea Britanie și europeni în programul său de incubare.

Digi încheie un acord major în Spania CITEȘTE ȘI Digi încheie un acord major în Spania

Anunțul vine în momentul în care compania trebuie să se adapteze la noile reguli ale Uniunii Europene menite parțial să se asigure că platformele online nu încalcă legea proprietății intelectuale.

Shein, fondată în China, a mai spus că lansează ”un fond de circularitate”, cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro, pentru a sprijini startupurile și întreprinderile din întreaga regiune care dezvoltă tehnologii de reciclare a textilelor.

”Având în vedere amploarea și acoperirea Shein... Shein poate deveni un catalizator pentru adoptarea pe scară largă a acestor soluții în industrie”, a spus Tang. Aceasta invită întreprinderile, instituțiile financiare și fondurile suverane să coinvestească în fond.

viewscnt
Afla mai multe despre
shein
marea britanie