Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ

Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ
scris 20 mar 2023

Singura fabrică românescă de ciocolată, Galactic, care produce de 25 de ani, și-a cerut insolvența, prin firma care o administrează, Food Land Galactic.

Administratorul Liviu Fagi a declarat că decizia de a înainta cererea de punere a firmei sub protecție a fost generată tocmai în speranța că se va reuși salvarea acesteia și de a proteja fabrica de dispariție, arată 2M News.

Doi foști angajați eMAG au fraudat compania peste 2 ani la Easybox. Cum procedau CITEȘTE ȘI Doi foști angajați eMAG au fraudat compania peste 2 ani la Easybox. Cum procedau

“Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, susține administratorul.

Galactic este singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc – în țară mai există o singură fabrică de ciocolată, Kandia Dulce de la Brașov, achiziționată în 2013 de Grupul Julius Meinl Group și controlată prin grupul KEX Confectionary.

FOTO Parfumeriile din marile centre comerciale, controlate de ANCP. O substanță interzisă a fost găsită: Pentru unii, profitul face să pălească legea. Miroase totul a mucegai! CITEȘTE ȘI FOTO Parfumeriile din marile centre comerciale, controlate de ANCP. O substanță interzisă a fost găsită: Pentru unii, profitul face să pălească legea. Miroase totul a mucegai!

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente (printre care Galactic – distinsă cu medalia “Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România -, Spria – cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure -, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu), care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară.

În perioada de vârf, fabrica din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an, arată G4Media.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolată
insolvența