Spaniolii de la Glovo aduc în România 4 milioane de euro

Spaniolii de la Glovo aduc în România 4 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 feb 2023

Compania spaniolă Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, care a intrat în România în mai 2018, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro, a capitalizat una din subsidiarele din România, Glovo Infrastructure Services, cu 4 milioane de euro. Compania a transmis Profit.ro că operațiunea a fost necesară pentru "corectarea capitalurilor negative ale companiei raportate la finalul anului 2021 și a celor estimate aferente anului 2022, conform obligațiilor pe care compania le are potrivit legislației în vigoare".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Glovo Infrastructure Services are ca obiect de activitate o linie separată de business, și anume infrastructura de retail prin care activează rețeaua de supermarketuri Glovo Express.

EXCLUSIV Victor Răcariu a demisionat de la Glovo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Victor Răcariu a demisionat de la Glovo

Supermarketurile Glovo Express sunt spații comerciale special create pentru livrare rapidă, cu ofertă de produse listată exclusiv virtual, în aplicația Glovo.

Glovo Infrastructure Services este controlată integral de Glovoappro, compania sub care operează business-ul principal al Glovo în România, platforma de tip marketplace ce conectează utilizatorii cu parteneri și curieri, ce poate fi accesată prin aplicația Glovo și website-ul https://glovoapp.com.

În 2021, confom celor mai recente date disponibile, afacerile Glovo Infrastructure Services Ro au atins 7,45 milioane de lei, iar pierderea a fost de 4,801 milioane de lei.

În cazul Glovoappro, business-ul a urcat la 283,976 milioane de lei, iar pierderea a fost de 49,09 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
capitalizare
romania