Starbucks va intra pe piața din Italia cu o cafenea în centrul din Milano

Starbucks va intra pe piața din Italia cu o cafenea în centrul din Milano
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2017

Starbucks va intra pe piața din Italia după 35 de ani de când directorul general Howard Schultz a luat această decizie, cu o cafenea pe care o va deschide într-un vechi oficiu poștal din centrul orașului Milano, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inaugurarea spațiului de 2.300 de metri pătrați va avea loc spre sfârșitul anului 2018, un an mai târziu decât a planificat inițial compania.

Pe lângă cafea, magazinul va oferi produse italiene de patiserie Rocco Princi și băuturi alcoolice, scrie News.ro.

”Din punct de vedere strategic, Italia nu este cea mai mare piață din lume. Dar este cea mai importantă piață pentru mine personal și pentru companie. De ce? Pentru că italienii au fost maeștrii cafelei cu mult înaintea Starbucks”, a explicat Schultz la televiziunea Bloomberg.

După inaugurarea cafenelei din Milano, partenerul italian al Starbucks, Percassi, va deschide alte câteva unități în oraș. Compania intenționează totodată să se extindă în alte orașe din Italia.

Întrebat câte cafenele intenționează să deschidă în Italia, Schultz a spus într-un briefing de presă separat că de obicei Starbucks deschide în primul an 10-12 magazine.

Grupul de magazine de bijuterii Sterling Jewelers este acuzat de sute de foste angajate de hărțuire sexuală CITEȘTE ȘI Grupul de magazine de bijuterii Sterling Jewelers este acuzat de sute de foste angajate de hărțuire sexuală

Schultz, care va demisiona din funcția de CEO în aprilie, vrea să se concentreze pe dezvoltarea lanțului de cafenele de tipul Roastery, care sunt cafenele Starbucks mai mari, care oferă clienților cafea premium și mostre de produse.

Funcția de director general va fi preluată de directorul operațional Kevin Johnson.

Starbucks a deschis prima cafenea Roastery în Seattle, în 2014.

La Milano va fi deschisă prima cafenea Starbucks Roastery din Europa și a cincea din lume.

Starbucks a anunțat la o întâlnire recentă cu investitorii că intenționează să deschidă 20-30 de cafenele Roastery în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
starbucks