Takeaway.com și Just Eat au convenit termenii acordului de fuziune prin care vor crea unul dintre liderii globali ai livrărilor de mâncare

Takeaway.com și Just Eat au convenit termenii acordului de fuziune prin care vor crea unul dintre liderii globali ai livrărilor de mâncare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2019

Takeaway.com, din Amsterdam, și rivala sa britanică Just Eat au finalizat termenii unui acord de fuziune prin intermediul căruia vor crea o companie globală de livrare a mâncării care va putea rivaliza cu Uber Eats pentru poziția de cea mai mare companie de profil din afara Chinei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul grup, care se va numi Just Eat Takeaway.com, va fi lider de piață în Marea Britanie, Germania, Olanda și Canada, scrie News.ro.

Companiile au anunțat luni că au susținut un acord prezentat pe 29 iulie, în cadrul căruia acționarii Just Eat vor primi 0,09744 acțiuni noi Takeaway.com pentru fiecare acțiune deținută.

România, printre cele mai mari creșteri din UE ale comerțului cu amănuntul CITEȘTE ȘI România, printre cele mai mari creșteri din UE ale comerțului cu amănuntul

Termenii acordului evaluează Just Eat la circa 4,7 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde dolari), pe baza prețului acțiunilor Takeaway înregistrat la închiderea tranzacțiilor de vineri.

Acțiunile Takeaway.com au scăzut cu circa 8% de la anunțarea acordului, săptămâna trecută, fiind tranzacționate luni la circa 76,7 dolari pe unitate.

”Board-ul consideră că este o ofertă atrăgătoare pentru acționarii Just Eat, care va crea un lider global într-un sector dinamic și cu dezvoltare rapidă. Împreună vom avea anvergura pentru a profita de oportunitățile uriașe oferite de piața livrărilor, comenzile de mâncare având tendința să devină un serviciu curent”, a afirmat președitnele companiei britanice, Mike Evans.

Anvergura este foarte importantă pe piața de 100 de miliarde de dolari care se dezvoltă rapid, rivali globali precum Deliveroo, a grupului Amazon, și Uber Eats făcând eforturi pentru a oferi consumatorilor oportunități de a alege.

”Are loc o concurență fără precedent pe această piață globală, cu mulți noi veniți”, a spus directorul general al Takeaway, Jitse Groen, care va conduce noua companie.

MacKenzie Bezos este oficial al doilea mare acționar individual al Amazon și ocupă locul 23 în clasamentul miliardarilor CITEȘTE ȘI MacKenzie Bezos este oficial al doilea mare acționar individual al Amazon și ocupă locul 23 în clasamentul miliardarilor

Fuziunea va permite economii de 20 de milioane de euro după patru ani, jumătate din această sumă fiind obținută în primul an.

Acordul urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2019, iar apoi acțiunile Just Eat Takeaway.com vor fi listate la Londra. Listarea actuală a Takeaway la Amsterdam va înceta după un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
just eat
takeaway.com