Tranzacție de până la 6,5 milioane euro finalizată după 2 ani: Vrancart preia integral Rom Paper, fondată de 2 profesori universitari

Tranzacție de până la 6,5 milioane euro finalizată după 2 ani: Vrancart preia integral Rom Paper, fondată de 2 profesori universitari
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 iul 2018

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud (VNC), controlat de SIF Banat-Crișana, a preluat integral Rom Paper Brașov, unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, care deține și brandul Mototol, tranzacția fiind finalizată acum, la 2 ani după semnarea contractului. În vara anului 2016, Vrancart prelua pachetul majoritar de la familia Claudiu și Nicoleta Maria Puchin și preciza că achiziția este evaluată la 4,2 -6,5 milioane euro, preț ce va fi definitivat în următorii doi ani, respectiv până în vara acestui an, în funcție de rezultatele financiare obținute în această perioadă de compania din Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După anul 2016, când Rom Paper a avut, cu 119 angajați, afaceri de 55,2 milioane lei și un profit net de 3,3 milioane lei, a urmat anul 2017, cu 134 de angajați, o cifră de afaceri de 65,2 milioane lei și un profit net de 3,89 milioane lei.

Până la acest moment, Vrancart controla 84,9% din Rom Paper, iar acum a preluat și restul pachetului de 15%, păstrat până la acest moment de fondatorul afacerii, Claudiu Puchin. Acesta a continuat să conducă până astăzi operațiunile companiei din poziția de director general.

EXCLUSIV Fostul premier Ponta cere Unirea Shopping Center daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul premier Ponta cere Unirea Shopping Center daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin

Rom Paper a fost înființată în 2002, când cei doi fondatori erau profesori universitari, și produce șervețele la cutie, șervețele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, role profesionale și prosoape cosmetice.

Compania este prezentă în toate canalele de distribuție din comerțul modern (hipermarketuri, supermarketuri,cash and carry) și în comerțul tradițional (prin intermediul distribuitorilor).

Totodată, produsele realizate de Rom Paper sunt comercializate în peste 7 țări. 

EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani

Vrancart a fost înființată în 1977 și se situează între primii producători de carton, ambalaje din carton ondulat, hartie pentru carton ondulat și hârtii igienico-sanitare din România, concurând cu Ecopaper Zărnești, Ecopack, Ambro Suceava, Vrancart Adjud, VPK Packaging, Rondocarton, Dunapack.

Compania, controlată în proporție de 75% de SIF Banat-Crișana (SIF1), este listată la Bursa de Valori București, cu o capitalizare de 165 milioane lei.

Cu peste 1.000 de angajați, Vrancart a avut anul trecut afaceri de 260 milioane lei și un profit net de 22,3 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
tranzacție
rom paper
mototol