Tranzacție: După mulți ani de luptă cu hypermarketurile multinaționale, retailerul român Zanfir vinde din nou. După Mega Image, semnează și cu Profi

scris 30 mai 2019

Rețeaua Zanfir din Vrancea, un retailer român înființat în 1991 de soții Lilieana și Vasile Zanfir în Focșani și care, cum relata anterior Profit.ro, încerca să concureze cu hypermarketurile retailerilor multinaționali de pe piața locală, vinde două magazine către retailerul Profi, după ce în urmă cu două luni a cedat mare parte din afacere către retailerul Mega Image, controlat de grupul Ahold Delhaize.

Cele două magazine Zanfir preluate acum de Profi sunt în Brăila.

Tranzacție: Proprietarul berarului român URBB, producătorul berilor Carlsberg și Tuborg pe piața locală, cumpără toate acțiunile Müller Dairy Ro, printre principalii jucători pe piața producției și distribuției de produse lactate din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Proprietarul berarului român URBB, producătorul berilor Carlsberg și Tuborg pe piața locală, cumpără toate acțiunile Müller Dairy Ro, printre principalii jucători pe piața producției și distribuției de produse lactate din România

Firma Zanfir SNC Focșani a fost fondată în 1991, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicata a cărnii și mezelurilor. Ulterior, în anul 1998, firma deschide în Focșani primul depozit de produse alimentare. În mai 2002, activitatea se extinde pe comerțul en detail și este inaugurat primul Supermarket Zanfir, în cartierul Sud - Focșani.

La începutul anului 2017, Zanfir chiar a cumpărat două magazine Carrefour Market, în Brăila. 

În 2017, cu peste 500 de angajați, retailerul a avut afaceri de 188,3 milioane lei și un profit net de 2,9 milioane lei.

Tranzacție: După mulți ani de luptă cu hypermarketurile multinaționale, retailerul român Zanfir vinde din nou. După Mega Image, semnează și cu Profi

Profi Rom Food, compania care administrează rețeaua magazinelor Profi, este deținută de fondul de investiții Mid Europa, iar anul trecut a primit o infuzie de capital de aproape 273 de milioane de euro.

Cu magazine în circa 420 localități și o echipă de peste 14.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail cu cea mai mare extindere geografică din România. Rețeaua Profi a ajuns la aproximativ 800 de magazine în România.

Fondul de investiții Mid Europa, proprietar al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, a cumpărat rețeaua de magazine Profi în noiembrie 2016 cu 533 de milioane de euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
zanfir
transfer
magazine