Tranzacție: Lactalis plătește 3,2 miliarde dolari pentru mai multe afaceri cu brânzeturi ale Kraft Heinz

Tranzacție: Lactalis plătește 3,2 miliarde dolari pentru mai multe afaceri cu brânzeturi ale Kraft Heinz
scris 16 sep 2020

Grupul francez Lactalis a ajuns la un acord pentru preluarea mai multor divizii producătoare de brânzeturi de la conglomeratul american din industria alimentară Kraft Heinz, într-o tranzacție de 3,2 miliarde de dolari.

Acordul vizează afacerile cu brânzeturi naturale, rase, cultivate și cu specialități din brânză ale Kraft Heinz din SUA, afacerile cu brânză rasă din Canada, precum și întreaga divizie de brânzeturi a americanilor din afara Americii de Nord.

Totodată, Kraft Heinz și Lactalis au încheiat un parteneriat pe o licență perpetuă pentru mărcile Kraft (brânzeturi naturale, rase și internaționale) și Velveeta (brânzeturi mărunțite și internaționale), potrivit celor două companii.

H&M anunță revenirea pe profit și depășește estimările după redeschiderea magazinelor. Acțiunile cresc cu circa 13% CITEȘTE ȘI H&M anunță revenirea pe profit și depășește estimările după redeschiderea magazinelor. Acțiunile cresc cu circa 13%

În urma tranzacției, estimată să se încheie în prima jumătate a anului viitor, Lactalis își va extinde portofoliul cu mărcile Breakstone's, Knudsen, Polly-O, Athenos, Hoffman's, Cracker Barrel (SUA și Canada) și Cheez Whiz (în restul țărilor).

Kraft Heinz va păstra mărcile Philadelphia, Kraft Singles, Velveeta și Cheez Whiz (în SUA și Canada), Velveeta și Cracker Barrel Mac&Cheese din întreaga lume, precum și afacerea cu sosuri, Kraft Sauces, din întreaga lume.

Potrivit acordului, Lactalis va prelua de la Kraft Heinz trei fabrici și un centru de distribuție din SUA, aproximativ 750 de angajați urmând să se alăture grupului francez. Subsidiarele Kraft Heinz au raportat vânzări agregate de circa 1,8 miliarde de dolari în perioada iunie 2019-2020.

Grupul american va folosi banii obținuți din vânzarea afacerilor cu brânzeturi pentru a-și reduce datoriile.

Kraft Heinz, companie rezultată în 2015 din fuziunea dintre Kraft Foods și H.J. Heinz, avea datorii de aproape 23 miliarde de dolari la începutul anului.

Cu o istorie de aproape 90 de ani, grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, având activități operaționale în 83 de țări de pe toate continentele. Din anul 2008, Lactalis a devenit și unul dintre cei mai importanți jucători pe piața din România.

Lactalis deține, pe piața locală, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România și Lactalis Logistic, având peste 2.300 de angajați.

În iulie, francezii au anunțat închiderea fabricilor din Floreni și Vatra Dornei ale Dorna Lactate și disponibilizarea celor aproximativ 400 de angajați, cu argumentul că grupul a epuizat toate încercările de eficientizare a activității în cele două fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
lactalis
kraft heinz
branzeturi
achizitie
tranzactie