Un supermarket renunță la termenul de expirare al laptelui. Valabilitatea va fi dată de ....mirosul clientului

Un supermarket renunță la termenul de expirare al laptelui. Valabilitatea va fi dată de ....mirosul clientului
scris 10 ian 2022

Un supermarket din Marea Britanie urmează să renunțe la termenul de expirare pentru o mare parte din laptele vândut, într-o mișcare despre care spune că va opri aruncarea la chiuvetă a milioane de litri de lapte, relatează BBC.

Retailerul Morrisons va scrie în loc de termen de expirare „a se consuna de preferință” pe 90% din laptele marcă proprie și va încuraja clienții să își folosească mirosul pentru a verifica calitatea, scrie Hotnews.ro.

Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour CITEȘTE ȘI Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour

Organizația caritabilă de reciclare Wrap a declarat că Morrisons a fost primul supermarket care a făcut demersul, care începe la sfârșitul acestei luni.

Ian Goode, cleint Morrisons, a spus că a fost un „pas îndrăzneț”.

Laptele este produsul alimentar care ocupă a treia poziție la nivel de risipă în Marea Britanie, după cartofi și pâine, cu aproximativ 490 de milioane de litri irosiți în fiecare an, potrivit Wrap.

De asemenea, se estimează că 85 de milioane de litri de lapte ar fi aruncați din cauză că clienții urmăresc etichetele „utilizare până la”, în ciuda cercetărilor care arată că poate fi folosit și la câteva zile după dată.

viewscnt
Afla mai multe despre
supermarket
lapte
morrisons