Unilever ar putea cumpăra The Honest Company, co-fondată de Jessica Alba

Unilever ar putea cumpăra The Honest Company, co-fondată de Jessica Alba
scris 16 sep 2016

Grupul anglo-olandez Unilever negociază preluarea The Honest Company, companie americană de produse organice destinate copiilor fondată de actrița Jessica Alba împreună cu trei antreprenori, pentru care ar putea plăti puțin peste 1 miliard de dolari, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile, citate de Wall Street Journal.

Suma este sub nivelul de 1,7 miliarde de dolari la care a fost evaluată compania anul trecut. Potrivit surselor menționate, discuțiile cu Unilever sunt în fază incipientă, iar Honest ar putea alege să listeze un pachet de acțiuni pe bursă în locul vânzării.

Înființată în 2011, Honest, cu sediul la Santa Monica, California, a atras până în prezent peste 200 milioane de dolari de la investitori externi, printre care fondurile de investiții General Catalyst Partners și Lightspeed Venture Partners. În eventualitatea unei vânzări, acționarii Honest s-au angajat să restituie unora dintre investitori dublul sumei cu care au finanțat compania.

Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara CITEȘTE ȘI Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara

Honest comercializează produse organice destinate în special copiilor, precum scutece și produse de îngrijire personală, dar și detergenți și cosmetice. Compania are vânzări anuale de circa 300 milioane de dolari, au arătat sursele citate.

Compania co-fondată de celebra actriță americană susține că nu folosește ingrediente sintetice, cu risc toxic ridicat, însă mai multe publicații media și asociații ale consumatorilor au acuzat prezența acestui tip de ingrediente în produsele firmei.

Achiziția Honest ar ajuta Unilever să se extindă pe așa-numitul segment “natural” sau “verde” al produselor de îngrijire și curățenie, precum și pe piața scutecelor. Unilever și-a vîndut, în 2008, divizia de detergenți din America de Nord către un fond de private equity în schimbul a 1,45 miliarde de dolari.

Totodată, aceasta ar fi a doua preluare recentă a unei companii americane de către Unilever. În iulie, grupul a cumpărat firma americană de e-commerce Dollar Shave Club, specializată în furnizarea de produse de îngrijire personală pentru bărbați, pentru care a plătit 1 miliard de dolari, peste suma de 615 milioane de dolari la care era evaluată compania.

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală și a locuinței, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 169.000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.3 miliarde euro în 2015. Unilever are mai mult de 400 de branduri printre care Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum și Axe.

viewscnt
Afla mai multe despre
honest company
unilever
jessica alba
preluare