Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive, interesate să preia divizia Coty de produse profesionale

Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive, interesate să preia divizia Coty de produse profesionale
scris 22 nov 2019

Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive sunt interesate de achiziția diviziei de produse profesionale a producătorului american de cosmetice și parfumuri Coty, potrivit unor surse citate de Reuters. Divizia, cu mărci precum Wella, Clairol și Londa în portofoliu, este evaluată la circa 7 miliarde de dolari.

Coty, parte a conglomeratului JAB Holding deținut de familia germană Reimann, va lansa în decembrie procedurile pentru vânzarea diviziei de produse profesionale pentru îngrijirea părului și unghiilor, au precizat sursele menționate.

Compania a anunțat luna trecută că analizează mai multe opțiuni strategice privind divizia sa de produse profesionale și activele din Brazilia, inclusiv vânzarea acestora.

Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei CITEȘTE ȘI Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei

Giganții din industria de bunuri de larg consum Unilever, Henkel și Colgate-Palmolive se pregătesc să depună oferte pentru preluarea mai multor mărci din portofoliul diviziei, potrivit surselor Reuters. Pe lista potențialilor ofertanți se mai află fondurile de investiții Advent, Blackstone, KKR, CVC Capital Partners, BC Partners și Cinven.

Coty este al doilea mare jucător din industria produselor profesionale pentru îngrijirea părului, cu venituri în sector estimate la aproximativ 2,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2019.

Portofoliul diviziei de produse profesionale include mărcile Wella Professionals, System Professional, Nioxin, Professional Sebastian, Londa Professional, Sassoon Professional, Clairol Professional, Wella Color Charm, OPI și ghd, fiind evaluat de bănci la 6 până la 7 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coty
produse profesionale par
wella
vanzare
henkel
unilever
colgate-palmolive
oferte
tranzactie