UPDATE Vânzări de peste 38 miliarde dolari pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor. Recordul de anul trecut, doborât după 16 ore

UPDATE Vânzări de peste 38 miliarde dolari pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor. Recordul de anul trecut, doborât după 16 ore
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2019

Vânzările Alibaba de Ziua Celibatarilor au depășit pragul de 38 miliarde de dolari un nou record pentru retailerul chinez, care a adoptat sărbătoarea în urmă cu 11 ani și a transformat-o în cel mai mare festival de cumpărături la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul asiatic a obținut vânzări de 268,44 miliarde de yuani (38,4 miliarde de dolari), în creștere cu aproape 25% de la circa 31 miliarde de dolari în 2018.

Alibaba a realizat vânzări de peste 1 miliard de dolari în primul minut de la lansarea evenimentului și a trecut de pragul de 10 miliarde de dolari după mai puțin de o jumătate de oră.

Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft CITEȘTE ȘI Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft

Cu două ore înainte de finalul Zilei Celibatarilor, Alibaba a raportat vânzări de 35,1 miliarde de dolari, cu 14% peste valoarea de 30,8 miliarde de dolari înregistrată anul trecut.

Gigantul chinez din comerțul online și-a doborât recordul stabilit anul trecut după primele 16 ore și jumătate.

Cunoscută și ca 11.11, Ziua Celibatarilor este o sărbătoare creată în anii 90 în replică la Valentine’s Day de studenții Universității din Nanjing, estul Chinei, iar inițial a fost celebrată doar de reprezentanții sexului masculin. În 2009, sărbătoarea a fost adoptată de Alibaba, care a transformat-o într-un adevărat festival de cumpărături, la care au aderat ulterior alți jucători din online.

Vânzările Alibaba de Ziua Celibatarilor le-au depășit pe cele agregate ale retailerilor americani de Black Friday și Cyber Monday pentru prima dată în 2013, în prezent valoarea acestora fiind de aproximativ 4 ori mai mari.

Ediția din acest an a festivalului a debutat cu o gală transmisă în direct online, la care au participat, printre alții, cântăreața americană Taylor Swift și soprana rusă Aida Garifullina. Printre invitații din anii anteriori s-au aflat Mariah Carey, Daniel Craig, Maria Sharapova și Kobe Bryant.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
ziua celibatarilor
festival cumparaturi
vanzari
taylor swift
eveniment shopping
vanzari record