VIDEO Britanicii au luat cu asalt magazinele, redeschise după mai mult de 80 de zile

VIDEO Britanicii au luat cu asalt magazinele, redeschise după mai mult de 80 de zile
scris 16 iun 2020

Cozi lungi s-au format luni în jurul magazinelor din Anglia, cel mai mare interes fiind atras de retailerul cu discount Primark, comercianții deschizându-și ușile pentru clienți după o pauză de 83 de zile impusă de autorități din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților

Cozile s-au format încă de la primele ore ale dimineții de luni în fața mai multor magazine Primark, care nu realizează vânzări online, așa că nu a câștigat nimic în Marea Britanie de luni de zile, scrie News.ro.

Rețeaua de magazine a deschis devreme unele unități, inclusiv cea mai mare, din Birmingham, pentru a evita supraaglomerarea, dar sute de  oameni s-au așezat la cozi. La magazinul din Leeds, perioada de așteptare pentru a intra în magazin a fost în timpul după-amiezii de o oră.

INTERVIU Marcel Vulpoi, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Marcel Vulpoi, despre premium în business

O coadă mare s-a format și în fața magazinului Nike Town de pe Oxford Street din Londra, care este cea mai aglomerată stradă comercială din capitala britanică, iar mulți cumpărători au ignorat regulile de distanțare socială.

Magazinele universale, comercianții de haine, magazinele de electronice, librăriile și alte magazine neesențiale erau închise din 23 martie, câmd premierul Boris Johnson a impus restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Redeschiderea magazinelor a avut loc doar în Anglia, magazinele din Scoția și Țara Galilor așteptând recomandările administrațiilor  descentralizate. Magazinele neesențiale din Irlanda de Nord au fost redeschise vineri.

Guvernul britanic recomandă oamenilor să cheltuiască pentru a susține economia, carre s-a contractat cu 25% în martie și aprilie.

Consorțiul Britanic pentru Retail a arătat că restricțiile pentru coronavirus au provocat magazinelor nealimentare pierderi de venituri de 1,8 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde dolari) pe săptămână.

În afară de faptul că clienții trebuie să aștepte afară, magazinele le pun la dispoziție substanțe pentru dezinfectarea mâinilor și le impun limite de atingere și probare a produselor.

Unele lanțuri de magazine au deschis toate unitățile din Anglia, în timp ce altele au adoptat o strategie de redeschidere treptată.

Primark, companie deținută de Associated British Foods, a redeschis toate cele 153 de magazine, în timp ce Marks & Spencer, care a vândut online și a menținut deschise halele de alimente, a redeschis majoritatea magazinelor de haine.

Next a redeschis 64 de magazine, după ce redeschisese deja alte 64 de magazine pentru locuințe, în timpul restricțiilor.

John Lewis a redeschis doar două magazine.

Multe magazine independente mici, unde măsurile de distanțare socială sunt dificil de respectat, au rămas închise.

Sofie Willmott, analist la GlobalData, a spus că, în timp ce cozile de pe străzile comerciale par promițătoare pentru retaileri, va urma o perioadă dificilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
primark
magazine
anglia