VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Directorul Bergenbier: Am bugetat creșteri, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Este incert câte dintre unitățile din HoReCa vor reuși să supraviețuiască. Estimările sunt că vor dispărea 30%

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Directorul Bergenbier: Am bugetat creșteri, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Este incert câte dintre unitățile din HoReCa vor reuși să supraviețuiască. Estimările sunt că vor dispărea 30%
scris 8 iun 2021

Producătorul de bere Bergenbier a avut anul trecut creșteri de vânzări atât în volum, cât și în valoare, mizând și în 2021 pe o evoluție pozitivă a afacerilor. 

“Ne așteptăm ca în semestrul al doilea să se întâmple lucruri pozitive atât în industrie, cât și în economie. Una peste alta, eu sunt rezervat pentru 2021, poate și pentru începutul lui 2022, pentru industria berii cel puțin”, a declarat directorul general al Bergenbier, Mihai Voicu, la Profit News TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 18.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Șeful pentru piețele financiare al ING: Costurile de finanțare ale României vor crește, dar mai lent decât în alte țări CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Șeful pentru piețele financiare al ING: Costurile de finanțare ale României vor crește, dar mai lent decât în alte țări

Piața berii a stagnat anul trecut, în volum. Scăderile masive din HoReCa au fost compensate de întoarcerea în țară a 1,5-2 milioane de români, spune Voicu.

Evoluția înregistrată de vânzările de bere în primele luni ale anului este pozitivă din punct de vedere cantitativ, iar HoReCa ar trebui să recupereze cel puțin jumătate din pierderile de anul trecut, potrivit șefului Bergenbier.

“Este incert câte dintre locațiile din HoReCa vor reuși să supraviețuiască, pentru că asta este mai mai mare problemă. Ei au fost cei mai afectați. Estimările noastre sunt că vor dispărea circa 30% dintre locațiile care activau în 2020. Vaccinarea este cu siguranță elementul-cheie”, a afirmat Voicu.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Și microberăriile au fost afectate, pentru că au un grad ridicat de dependență față de HoReCa. Vânzările acestora reprezintă încă volume mici raportat la nivelul pieței și deci au potențial de dezvoltare, dar alte categorii vor avea creșteri mai mari, precum băutura hard seltzer (cu apă minerală și alcool), care în SUA a depășit deja vodka, mai spune Voicu.  

Piața berii, dominată de multinaționale, este estimată la peste un miliard de euro. Circa 95% din vânzări reprezintă producție internă.

Profit TV - Să ajutăm business-ul. Neguț, FintechOS: Vom deveni unicorn dacă facilităm dezvoltarea serviciilor financiare. UiPath transmite mesajul \ CITEȘTE ȘI Profit TV - Să ajutăm business-ul. Neguț, FintechOS: Vom deveni unicorn dacă facilităm dezvoltarea serviciilor financiare. UiPath transmite mesajul "uite că se poate", o gură de oxigen pentru afaceri pornite dintr-un apartament din estul Europei

Bergenbier face parte din grupul Molson Coors, unul dintre cei mai mari producători de profil la nivel internațional, și a raportat pentru 2019 afaceri de 651 milioane lei (137,2 milioane euro). Compania ocupă locul al treilea în topul companiilor de profil din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bergenbier bere vânzări