Vinul zilei: un asamblaj roșu majoritar din Sangiovese, rotunjit cu Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Versatil în asocierile culinare, poate fi savurat atât cu brânzeturi sau paste cu sos roșu, cât și cu preparate din carne

Vinul zilei: un asamblaj roșu majoritar din Sangiovese, rotunjit cu Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Versatil în asocierile culinare, poate fi savurat atât cu brânzeturi sau paste cu sos roșu, cât și cu preparate din carne
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 oct 2023

Ciacci Toscana Rosso 2021 de la Ciacci Piccolomini d'Aragona este vinul zilei, un roșu savuros obținut majoritar din struguri Cabernet Sauvignon, la care se adaugă Merlot și Syrah.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Originile domeniului Ciacci Piccolomini d'Aragona datează încă din secolul 17. "Palazzo" a fost construit de Fabivs de' Vecchis, episcop de Montalcino și stareț al mănăstirii Sant'Antimo. După moartea episcopului, palatul și întreg domeniul au fost scoase la licitație, fiind achiziționate de contesa Eva Bernini Cerretani. În 1877, aceasta a vândut proprietatea familiei Ciacci. După ce, mulți ani, Ciacci Piccolomini d'Aragona a fost deținută de familia Ciacci, în 1985 contesa Elda Ciacci a lăsat moștenire întreaga proprietate lui Giuseppe Bianchini, un moșier din zonă. 

Acesta a fost cel care a dezvoltat crama, crescând cantitatea și calitatea vinurilor produse aici, dar și exporturile în întreaga lume. După moartea sa, în 2004, Ciacci Piccolomini d'Aragona a fost moștenit de copiii lui Giuseppe, Paolo și Lucia.

Recomandarea noastră de astăzi, Ciacci IGT Toscana Rosso 2021, este un vin roșu ale cărui arome amintesc de fructe, note urmate de discrete tente vegetale. Un vin corpolent, dar totodată catifelat, bine structurat și echilibrat, care ar trebui savurat la o temperatură de 16-18 °C, alături de aperitive, paste, preparate din carne sau brânzeturi maturate.

Horia Hasnaș: “E un vin cinstit, direct, fără emfază, care se deschide repede și place de la prima  înghițitură. Chiar de la primul nas, aș spune, asta dacă nu vă e foarte sete și treceți direct la băut.  Pentru că e un vin de băut. Chiar dacă majoritar Sangiovese – rotunjit cu ceva Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah -, acest Rosso di Toscana este echilibrat, degrabă curgător și extrem de ușor de înțeles. Intens fructat, cu o lejeră componentă vegetală și cu atingeri minerale potențate de învechirea în tancuri de ciment, proaspăt, suculent, vinul este și suficient de versatil în asocieri cu mâncarea, pentru că oferă satisfacție și lângă brânzeturi, și lângă paste cu sos roșu, dar merge excelent la un grătar de cursă lungă, cu porcul – mă rog, componentele și derivatele – în rol de primadonă. Și mai are și un foarte bun RPC.  PS – aș mai fi scris, dar se arde cârnăciorul ăsta ușor picant și e păcat…”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin