Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu note de fructe negre și prună ușor afumată, potențate de tonuri tonice de iarbă și lut. Aciditatea susține corpul plin, cărnos, ambele ținând în frâu alcoolul mai mult decât generos. Foarte potrivit pentru visare, cărnuri înăbușite în vin și seri de calitate

Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu note de fructe negre și prună ușor afumată, potențate de tonuri tonice de iarbă și lut. Aciditatea susține corpul plin, cărnos, ambele ținând în frâu alcoolul mai mult decât generos. Foarte potrivit pentru visare, cărnuri înăbușite în vin și seri de calitate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 1 nov 2023

Avincis Negru de Drăgășani 2019 este propunerea noastră de astăzi, un vin catifelat și bine conturat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie.

În 2011 a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa care include conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajare peisagistică. Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.

Soiul de struguri Negru de Drăgășani a fost omologat în 1993, fiind obținut prin hibridarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Cu un conținut foarte mare de antociani, antioxidanți benefici pentru sănătate, vinurile rezultate din Negru de Drăgășani sunt intense și savuroase, cu arome de cireșe negre, afine, vișine, mure, dar și condimente. Preparatele cu carne roșie, risotto sau pastele sunt oricând asocieri culinare perfecte pentru un Negru de Drăgășani.

Deși numele poate duce cu gândul la ceva misterios, izvorât din povești vechi cu final întunecat, Negru de Drăgășani este de fapt un basm catifelat, un vin bine conturat, cu valențe de capodoperă. Este un vin sec, cu coperți violet închis, care te fac să îl deguști cu mirare și interes. Are buchet de violete, cireșe negre și afine, ușor condimentat. Gustul său te duce în coșul cu cireșe și dacă te cufunzi în amintiri și narațiune, nuanțele de piper proaspăt îți readuc realitatea în prim plan. Foarte potrivit pentru visare, cărnuri înăbușite în vin și seri de calitate.

Horia Hasnaș: “Acest vin se prezintă precum un cavaler câștigător de turnir, adică și călare, și cu panaș și plin de mândrie. Cam tinerel, cavalerul nostru, dar asta nu poate decât să-i mulțumească pe cei ce vor achiziționa mai multe sticle, cu scopul de a-i acorda tânărului timpul de a-și desăvârși educația și pregătirea. Notele de fructe negre și de prună ușor afumată sunt la putere, dar sunt potențate și de tonuri tonice, de iarbă și lut, aciditatea susține corpul plin, cărnos, ambele ținând în frâu alcoolul mai mult decât generos. Gustul e lung, fructat-gemos, cu un final în care simți și spumă de espresso, și ciocolată.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin