Vinul zilei: un Primitivo din Puglia, Italia, desemnat “Cel mai vândut vin roșu de import la Unvinpezi.ro în perioada 2022-2023”. Dezvăluie arome de gem de prune, fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie

Vinul zilei: un Primitivo din Puglia, Italia, desemnat “Cel mai vândut vin roșu de import la Unvinpezi.ro în perioada 2022-2023”. Dezvăluie arome de gem de prune, fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 oct 2023

Vinul zilei, Papale Primitivo Di Manduria 2021 de la crama Varvaglione, a fost desemnat “Cel mai vândut vin roșu de import la Unvinpezi.ro în perioada 2022-2023”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921, un producător cu tradiție în domeniul viticol. Cosimo și Maria Teresa Varvaglione conduc astăzi o afacere care a ajuns deja la cea de-a treia generație și care oferă unele dintre cele mai calitative vinuri din zonă, dar nu numai. Calitățile solului, selecția riguroasă a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă privind tehnicile de producție a vinului sunt doar câteva dintre secretele cramei Varvaglione.

Recomandarea zilei, Papale Primitivo di Manduria 2021, are o culoare de roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet, fiind un vin rotund, catifelat și elegant. Debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung și elegant. Savurați-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.

Răzvan Jurca: “Papale e un nume bine integrat în România, producător italian care oferă restaurantelor de la noi vinuri în principal roșii într-un raport preț-calitate deosebit de atractiv. Așa e și Varvaglione - Primitivo di Manduria de azi. Deși tânăr, vinul de astăzi e, din punctul meu de vedere, fie o alegere ideală pentru începătorii care vor "să simtă ceva" când deschid un vin roșu, fie una bine gândită pentru cei care știu exact ce vor să dea la masă dacă se pun pe carne de vânat grasă și condimentată. Vinul roșu-rubiniu îmbracă onctuos gura, pregătind în același timp glandele salivare cu arome pline de magiun de prune, vișinată și cacao, gustul fiind bogat și bine stratificat. Pentru iubitorii de Primitivo sau Zinfandel care caută senzația catifelat-dulceagă din expresia soiului lor favorit, nu pot decât să le zic că acesta e vinul, restul delicateselor pe care le găsesc într-însul datorându-se celor cel puțin 8 luni de zile în care a fost baricat.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin