Vinul zilei: un roze plăcut, bine făcut, obținut din Fetească Neagră, de la singura cramă premium boutique din zona Vrancei. Perfect alături de mezeluri ușoare, brânzeturi, grătar de pasăre, piept de rață, pește sau fructe de mare

Vinul zilei: un roze plăcut, bine făcut, obținut din Fetească Neagră, de la singura cramă premium boutique din zona Vrancei. Perfect alături de mezeluri ușoare, brânzeturi, grătar de pasăre, piept de rață, pește sau fructe de mare
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 oct 2023

Vinul zilei, Mon Rose 2022 de la Crama Pandora, este un roze savuros, obținut din Fetească Neagră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situată în zona Cotești, Vrancea, sudul Moldovei, Crama Pandora este o cramă tânără, care îmbină tradițiile viticole locale cu procesele tehnologice inovatoare. Vinurile sale sunt vinuri complexe, energice și pline de viață. Oeneologul Cramei Pandora, Florin Manoliu, susține că cel mai mare atu al podgoriilor Vrancei este terroir-ul, cel care, de altfel, își pune cel mai mult amprenta asupra vinurilor obținute.

Feteasca Neagră este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate soiuri de struguri din România. Am putea spune că Feteasca Neagră este pentru noi ce este Tempranillo pentru spanioli sau Sangiovese pentru italieni. Cultivat în regiunea Moldovei, acesta este rezistent la ger și îngheț, iar vinurile obținute sunt dominate de calitate, arome alese și rafinament.

Vinul de astăzi, Lifestyle - Mon Rose 2022, cucerește cu aromele de căpșune, frăguțe, cireșe, la care se adaugă tentele de fructe exotice. Taninurile și alcoolul perfect integrate dau echilibru pe palat, iar în postgustul prelung regăsim arome de cireșe și petale de trandafir de dulceață. Serviți acest roze la 8-10 grade Celsius, alături de mezeluri ușoare, brânzeturi, grătar de pasăre, piept de rață, pește sau fructe de mare.

Mihai Oprea: “Să vă spun de ce cred că vinul acesta e ideal pentru toamnă: are suficientă culoare și expresivitate în ton cu natura, are ceva tanini și structură încât să poată fi alăturat lângă preparate mai consistente, iar spectrul aromatic evocă fructe târzii, must proaspăt și o notă amăruie. Crizanteme? Poate sunt eu mai romantic. Însă cu siguranță acest rose inspiră melancolie.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este magazinul online de vinuri care oferă peste 600 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro vei găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin