Vinul zilei: un Sauvignon Blanc 2023, în exclusivitate la Unvinpezi, cu tonuri proaspete de ardei și fân care potențează nuanțele de citrice și pere. Un vin când serios, când glumeț, când calm, când năvalnic

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc 2023, în exclusivitate la Unvinpezi, cu tonuri proaspete de ardei și fân care potențează nuanțele de citrice și pere. Un vin când serios, când glumeț, când calm, când năvalnic
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 feb 2024

Cuvee Petit 2023 de la Crama Avincis, recomandarea noastră de astăzi, este un vin aromat născut pe plaiuri mioritice, la Drăgășani, în crama Avincis, proprietatea familiei Valeriu și Cristiana Stoica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie. În 2011 a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa care include conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajare peisagistică.

Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale. 

Ediția 2023 a Cuvee Petit Avincis este în exclusivitate la Unvinpezi.ro!

Cuvee Petit Sauvignon Blanc 2023 este produs din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Vinul prezintă arome de fructe exotice, grapefruit și iarbă proaspăt cosită. Gustul puternic, notele de citrice și aciditatea înțepătoare îl fac potrivit pentru pește la grătar, salate cu fructe de mare sau carne de pasăre cu sosuri bogate.

Alin Ioniță: “Cuvée Petit este un Sauvignon Blanc autentic care, deși vine din Drăgășani, împrumută puțin din cele două direcții care au definit de-a lungul timpului acest soi, mă refer aici la stilul francez, clasic și la cel neo-zeelandez. Altfel spus, vinul nostru de azi are liniile fine, creionate în tonuri proaspete de ardei și fân, dar le  potențează, și aprinde discuția cu trimiteri curajoase și vii către citrice și pere. Este când serios, când glumeț, când calm, când năvalnic. Mie îmi place așa! Sper că și vouă!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin