Vinul zilei: un Sauvignon Blanc aparte, din Noua Zeelandă, cu arome de flori de soc, note verzi, citrice și agrișe. Se asociază perfect atât cu preparate mai ușoare, dar și cu preparate mai surprinzătoare, cum ar fi gyros de pui sos tzatziki

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc aparte, din Noua Zeelandă, cu arome de flori de soc, note verzi, citrice și agrișe. Se asociază perfect atât cu preparate mai ușoare, dar și cu preparate mai surprinzătoare, cum ar fi gyros de pui sos tzatziki
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 oct 2023

Curious Kiwi Sauvignon Blanc 2022 este un vin frumos echilibrat, potrivit sezonului estival, propus de Marisco Vineyards, o cramă din binecunoscuta regiune viticolă Marlborough, Noua Zeelandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marisco Vineyards este o cramă de familie, o echipă cu un singur scop comun: acela de a produce cele mai bune vinuri din Noua Zeelandă. Marisco Vineyards a fost înființată în 2003 de către Brent Marris, primul oenolog licențiat din Marlborough, Noua Zeelandă. După alte proiecte de succes, Marris a simțit nevoia unui brand propriu, pentru a lăsa o moștenire de familie generațiilor următoare.

Pe o suprafață de 268 de hectare, specialistul a plantat soiuri celebre în regiune: Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Pinot Noir. Astăzi, compania se bucură de un mare succes, vinurile sale fiind premiate și apreciate peste tot în lume.

În ceea ce privește soiul din care este obținut acest vin, Sauvignon Blanc este fără doar și poate "cel mai popular dintre albe". Surprinde cu aciditatea vibrantă, aroma ierboasă, claritatea răcoritoare și gustul crocant.

Recomandarea noastră, Marisco Vineyards "Curious Kiwi" Sauvignon Blanc 2022, este un vin expresiv și proaspăt, de culoare galben pai strălucitor, cu note olfactive de grapefruit, lime și iarbă cosită. Pe palat, vinul își delimitează și mai bine prospețimea, dezvăluind arome de citrice. Savurați acest vin la 8-10 grade Celsius, alături de preparate mai ușoare, din pește, fructe de mare sau legume.

Dan Micuda: "Despre stilul aparte al unui Sauvignon din Noua Zeelandă s-au scris probabil mii de pagini. Asocierea caracteristicilor de soi definite de flori de soc și note verzi, citrice și de agrișe cu o panoplie exotică a fructului a luat prin surprindere lumea vinului și a impus stilul respectiv în preferințele multora. Exemplarul de față nu se dezminte, iar arșița sezonului estival vine cumva să potențeze toate aceste atuuri. Un vin tipic, proaspăt, aromat, echilibrat și perfect construit!"

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin