Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon din Bulgaria, un dur în aparență, dar care apoi se dezvăluie blând, cuminte și rotund. Un vin roșu îmbietor, ușor de băut și de asociat cu preparate culinare diverse

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon din Bulgaria, un dur în aparență, dar care apoi se dezvăluie blând, cuminte și rotund. Un vin roșu îmbietor, ușor de băut și de asociat cu preparate culinare diverse
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 oct 2023

Enira Cabernet 2020 de la Crama Bessa Valley este recomandarea de astăzi, un vin roșu care își face apariția impunător, în culoarea granatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Mărginită la sud de munții Rodopi și la nord de dealuri de 230 m deasupra nivelului mării, Bessa Valley reprezintă mediul prielnic pentru podgoriile de viță-de-vie.

Prima producție Bessa Valley a fost în 2001 și a inclus cupaje clasice de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec și Petit Verdot.

Vinul de astăzi, Enira Cabernet 2020 Bessa Valley, este obținut din struguri Cabernet Sauvignon, “regele vinurilor roșii”, probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume.

Enira Cabernet 2020 este un adevărat “personaj”. Își face apariția impunător, în culoarea granatului, devenind brusc cel mai important din încăpere. Sigur pe el, ca orice Cabernet serios, răspândește un miros intens de fructe roșii, cu ceva note de cacao și ierburi aromate. Taninurile catifelate, rezultatul maturării în butoaie de stejar franțuzesc, se împletesc perfect cu aromele de zmeură și afine. Postgustul lung și condimentat desăvârșește acest vin ca o declarație de putere.

Diana Pavelescu: “Foarte contradictoriu acest Cabernet. Dacă te uiți pe etichetă la alcoolul ridicat și apoi miroși toate coacăzele și cireșele negre, murele, prunele negre însoțite de piper, lemn dulce și dulceață, te aștepți la un vin corpolent și cu greutate, însă gustându-l ai parte de o surpriză. Ai parte de arome vegetale de ardei gras, aciditate ridicată, prospețime și eleganță. Un corp zvelt cu multă fructuozitate și taninuri catifelate de lungime medie. Îmbietor, ușor de băut și de asociat mai ales la drum de seară cu pastele carbonara pe care fiica mea le-a pregătit pentru  cină.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin