Vinul zilei: un cupaj roșu de Aglianico și Piedirosso, cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Un vin amabil și prietenos, care dezvăluie note florale, de fructe roșii și condimente

Vinul zilei: un cupaj roșu de Aglianico și Piedirosso, cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Un vin amabil și prietenos, care dezvăluie note florale, de fructe roșii și condimente
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 oct 2023

Vinul de astăzi, Equinox Aglianico Rosso Amabile 2020, este obținut din struguri Aglianico și Piedirosso, “opera” celebrului oenolog Mario Ercolino, cel care deține crama Montemajor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mario Ercolino conduce proprietatea alături de soția sa, Roberta Pirone. Montemajor este situată în Campania, sudul Italiei, acolo unde cei doi soți au cumpărat mai multe vii. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolența, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, Ercolino recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate.

Equinox Aglianico Rosso Amabile 2020 este cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Astfel, acest vin este aproape de perfecțiune în viziunea unuia dintre cei mai cunoscuți critici de vin ai Italiei, dar nu numai.

Luca Maroni s-a născut la Roma în 1961, iar din anul 2000 și-a lansat propriul său website dedicat vinului. Din același an el este consultant Vinitaly, unul dintre cele mai mari și cunoscute târguri de vin din lume. În sistemul său de notare, vinurile cu 95-100 de puncte sunt vinuri excepționale.

Vinul de astăzi, Equinox Aglianico Rosso Amabile 2020, este un cupaj de Aglianico și Piedirosso - struguri culeși manual, la echinocțiu, când ziua este egală cu noaptea. Are o culoare de roșu-rubiniu strălucitor, nasul este intens, cu note florale, de cireșe, fructe roșii și mirodenii. Gustul este proaspăt, bogat, catifelat și echilibrat, cu arome de fructe roșii și mirodenii. Se recomandă a fi degustat alături de supă de legume, miel, grătar de carne albă, paste sau brânzeturi maturate, la o temperatură de 15-18°C.

Radu Rizea: “Din lungul nume al vinului cred că cel mai important cuvânt este „amabile”. Despre partea cu strugurii culeși de echinox, nu știu exact ce să spun, aflasem despre vinurile biodinamice că cele mai bune nopți de cules ar fi cele cu lună plină, dar poate că și noaptea egală cu ziua o avea influențele ei...  Dar vinul este, cu adevărat, amabil. Prietenos, bine rotunjit, ușor de asortat pe la diverse mâncăruri, nu complicat, dar nici unidirecțional sau banal. Nas de fructe roșii (cireșe, ceva căpșuni și zmeură deshidratate), cu note picante și de condimente, corp bine structurat, solid, cu un final între mediu și lung (mai degrabă lung), dominat de fructe proaspete.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin