Vinul zilei: un cupaj roșu din Merlot și Cabernet Franc, cotat cu 93 puncte James Suckling. Perfect alături de piept de rață, antricot de vită și brânzeturi maturate

Vinul zilei: un cupaj roșu din Merlot și Cabernet Franc, cotat cu 93 puncte James Suckling. Perfect alături de piept de rață, antricot de vită și brânzeturi maturate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 oct 2023

Vinul zilei, Chateau Ferrand Pomerol 2020, este un vin expresiv și savuros, cotat cu 93 puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Château Ferrand a fost fondat în 1934 de către familia Gasparoux, în regiunea Davignac, centrul Franței. La acea vreme, proprietatea includea numai 3.5 ha de teren, dar afacerea s-a extins constant. În 1975, Fernand Gasparoux a achiziționat câteva alte hectare de viță-de-vie din platoul exclusivist al Pomerolului și așa s-a născut Château Haut Ferrand. Din 1981, domeniul este condus de Henry Gasparoux, fiul lui Ferdinand, cel care a fost profesor de Științe la Universitatea din Bordeaux. Din 2001, Henry s-a dedicat în totalitate afacerii de familii pe care a extins-o încă și mai mult.

Château Ferrand - Pomerol 2020 este un vin roșu rubiniu obținut din struguri Merlot (60%) și Cabernet Franc (40%). Vinul scoate în evidență note olfactive de fructe roșii coapte, cireșe negre, prune, afine, dar și tente de ciocolată, alune și violete zdrobite. Pe palat, vinul se dezvăluie cărnos, corpolent, dar totodată catifelat, cu taninuri ferme și arome de fructe negre și fructe albastre. Degustați acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de piept de rață, antricot de vită sau brânzeturi maturate.

James Suckling: “Acest vin dezvăluie arome de prune și afine cu ciocolată cu lapte, alune și violete zdrobite. Corp plin cu taninuri ferme care continuă să se dezvolte pe tot palatinul. Nucleu profund de fructe negre și albastre coapte. Final persistent cu tente de flori albastre."

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin