Vinul zilei: un "mariaj fericit" între Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, un vin prietenos cu arome de grapefruit, prune și cireșe

Vinul zilei: un "mariaj fericit" între Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, un vin prietenos cu arome de grapefruit, prune și cireșe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 oct 2023

Vinul zilei, Aliento Rose 2022, este propunerea cramei Alira, un roze savuros, prietenos și cu personalitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alira este o cramă boutique care include 80 de hectare de teren, situată pe dealurile Dunării Vechi din Dobrogea, o regiune cu o lungă tradiție viticolă, care începe încă din vremea geto-dacilor. Crama a fost fondată de omul de afaceri Dr. Karl Hauptmann, cel care a inclus Alira într-un lanț internațional de crame din care mai fac parte, printre altele, și Bessa Valley din Bulgaria sau Chateau 9 Peaks din China.

Oenologul francez Marc Dworkin este cel care se ocupă și de crama din România, producând anual vinuri de o calitate superioară, care reflectă particularitățile terroir-ului locului.

Aliento Rose 2022 este un roze dobrogean, un cupaj de Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireșe și note trandafirii. Recomandarea noastră este să-l degustați rece, la maximum 10 grade Celsius, alături de paste, salate sau brânzeturi proaspete.

Diana Pavelescu: "Vin de relaxare, cum îl numesc producătorii, este un mariaj fericit între Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, obținut din strugurii cultivați pe cele 80 ha de viță de vie situată între Aliman și Rasova. Un vin prietenos cu arome de grapefruit, prune și cireșe, vesel și proaspăt. Restul de zahăr este echilibrat de aciditate și dă vinului o structură rotundă și moale, ce te învăluie ca într-un chimono de mătase înaintea finalului de grapefruit roz și cireșe. Un vin potrivit pentru petrecere, un vin cu personalitate, pe care poți să-l bei oricum, singur sau alături de orice tip de ”finger food”.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin