Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu arome de condimente, cireșe negre, coacăze și tente de violete. Medaliat cu Aur la Mundus Vini 2023 și la Berliner Wein Trophy 2023

Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu arome de condimente, cireșe negre, coacăze și tente de violete. Medaliat cu Aur la Mundus Vini 2023 și la Berliner Wein Trophy 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 oct 2023

Prince Mircea Negru de Drăgășani 2021 de la Vinarte este un savuros vin roșu sec, apreciat peste tot în lume și premiat la concursurile din domeniu.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile produse aici fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională.

Astăzi, cele două plantații din sud-vestul României, în Stârmina (Mehedinți) și Sâmburești (Olt) oferă an de an struguri sănătoși, iar crama își exportă vinurile în peste 10 țări de pe trei continente.

Vinul zilei, Prince Mircea Negru de Drăgășani 2021 este un vin roșu obținut 100% din struguri Negru de Drăgășani, cu arome de condimente, cireșe negre, coacăze și ceva tente de violete. Degustați acest vin la o temperatură de 16-18 grade Celsius, alături de vânat, porc, brânzeturi maturate sau lasagna cu sos bolognese.

Răzvan Jurca: “Ați văzut vreodată un Jack Russel Terrier? Pariez că da: dacă nu în realitate, cățelul vă este familiar din tinerețe, când ați răsfoit benzile desenate cu Tin-Tin, secondat întotdeauna de adorabilul său Milou, sau, mai de curând, dacă ați văzut filmul Masca, cu Jim Carrey și, ați ghicit, partenerul său patruped, năzdrăvanul Milo. Dacă, în plimbările dvs., ați remarcat unul, tot așa, pariez că v-a topit inima cu figura sa ultra simpatică, statura potrivită, caracterul jucăuș, sincer și prietenos și energia sa extraordinară. Dacă sunteți printre norocoșii care aveți unul, îl iubiți cu siguranță pentru atașamentul nemaipomenit cu care vă copleșește și pentru inteligența sa devenită proverbială. Mai presus de toate, dacă sunteți împreună de mai mult timp, știți că vă surprinde zilnic cu o atitudine pe care puțini câini o au: aceea că simțiți cu adevărat că el vă are și nu invers și că vă iubește până la Dumnezeu și înapoi. 

În acest registru, mai mult decât onorant, pot să fac o paralelă între această rasă canină și soiul de strugure pe care vi-l propune vinul de azi. Negru de Drăgășani, creație a doi ingineri români, este, ca și Jack Russel-ul, o încrucișare de "rase", perfecționată până la obținerea rezultatului dorit. La Negru de Drăgășani, soi omologat în 1993, vorbim despre Negru Vârtos (strugure care creștea frumos la Drăgășani, dar nu prea oferea singur vinuri de calitate superioară) și soiul georgian Saperavi, recunoscut pentru robustețe. La o discuție cu d-l ing. Mărculescu, unul dintre creatorii săi, am aflat că soluția finală a noului soi românesc a fost aleasă după zeci și zeci de alte încercări, astfel încât Negru de Drăgășani de astăzi este un strugure versatil, mult mai rezistent la bolile viței de vie decât genitorii săi luați în parte și, da, mult mai gustos și mai permisiv în vinificație decât alte soiuri renumite - în plus fiind creat astfel încât să semene și cu Feteasca Neagră și cu Merlot-ul, doar să aibă ceva în plus, care să-l facă, ca pe terrier-ul lui Jack Russel, super-iubibil. Luați-vă astăzi o sticlă sau două de Prince Mircea NDD 2021 și pariez din nou că n-o să vă pară rău. Vă împărtășesc, cu ocazia asta, un mic secret: iubesc soiul ăsta de struguri (din păcate încă destul de rar la noi) așa cum o iubesc pe Ziva, cățelușa Jack Russell Terrier a fiicei mele, pentru că ambii sar în ceea ce poți aștepta de la fiecare mai sus decât a putut până acum oricine altcineva.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin