Vinul zilei: Un vin roșu de excepție, cu 98 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: Un vin roșu de excepție, cu 98 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 mar 2023

Blu Onice 2019 este un vin roșu complex și savuros, realizat din struguri Aglianico și notat cu 98 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wine Nativ este un producător de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, apărut pe piață prima dată în 2008. Celebrul oenolog dr. Mario Ercolino, proprietarul cramei Montemajor, și specialista în Știința Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca scop producerea unor vinuri premium. Din strugurii crescuți în regiunea vulcanică a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce vinuri puternice și bogate, cu potențial mare de păstrare, câteva dintre ele fiind adevărate vinuri de colecție.

Unul dintre exemple este chiar vinul zilei, Blu Onice 2019, un vin spectaculos, realizat din struguri Aglianico.

Acest soi de struguri a fost adus în Italia de către greci, undeva în secolul VI î.H. Aglianico a fost unul dintre soiurile folosite la obținerea vinului Falernum, celebrul vin venerat de regi și poeți. În secolul 19, soiul a fost aproape eradicat de Phylloxera, însă astăzi el este cultivat din nou în Italia, dar și în regiuni mai restrânse din Argentina, Statele Unite ale Americii și Australia.

Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2019 este un vin bogat și cremos, de o frumoasă culoare de roșu violet închis. Vinul are un buchet în care predomină parfumul de fructe negre și condimente mediteraneene. Gustul aduce în prim plan arome de lichior de cireșe negre, coacăze, lemn ars și cedru. Se recomandă servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne, friptură de miel, grătare, tocănițe cu legume și carne, brânzeturi maturate etc.

Alin Ioniță: “Despre Nativ Blu Onice 2019 se pot spune multe, dar destul de greu că e greu de băut sau că aromele sunt prea simple. Chiar dacă taninurile sale au mușcătura precisă, vinul e mai degrabă catifelat și concentrat din punct de vedere aromatic. Primele care își fac simțite prezența sunt nuanțele de cireașă și de lemn dulce, care mai apoi se așază în straturi line cu iz de cerneală și piper negru. Toate însă sunt strânse într-o ramă dulceagă, ce ajută la senzația de vin catifelat, de băut fără vreun efort. Fără să fie neapărat genul de vin de păstrat multă vreme, are o structură promițătoare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 

 
viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin